Έβρος: “Στο πόδι” αρχές και κάτοικοι-Αντιδρούν στην κατάργηση ή υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας [video]

Πηγή: Στιγμιότυπο από άσκηση του Στρατού. ΓΕΕΘΑ




Ένα βροντερό “όχι” στην κατάργηση ή υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φώναξαν οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου, όπου βρίσκεται το στρατόπεδο “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή κάλεσε τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής, σε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης μαζί με τον Πρόεδρο Προβατώνα Θανάση Ανδρεάδη, ήταν ξεκάθαρος.

“Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να αποδεχθεί ούτε υποβάθμιση, ούτε συρρίκνωση, ούτε φυσικά κατάργηση της 7η Ταξιαρχίας”.

Ζήτησε από όλους τους θεσμικούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα και προανήγγειλε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν ματαιωθούν τα σχέδια που υπάρχουν και έχουν γίνει ήδη γνωστά.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, οι κυβερνητικοί βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης (ο Σταύρος Κελέτσης δεν παρέστη και έστειλε εκπρόσωπο του αφού ήταν στον αγιασμό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης), ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης.

Επίσης παρέστησαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ως Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, ο Σπύρος Δέδογλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι των Αποστράτων, ο Πρόδρομος Φωτακίδης των Αποστράτων Έβρου και Κώστας Βουζουνίδης των Αποστράτων Ροδόπης.

Ακόμα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάσης Δημούτσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Θανάσης Ανδρεάδης, της Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης Σταύρος Τσελέπης, της Τοπικής Κοινότητας Φυλακτού Πυργούλα Παπαδοπούλου, αλλά και ο Παναγιώτης Σκαρκάλας με τους δημοτικούς του συμβούλους από την παράταξη της αντιπολίτευσης του δήημου Σουφλίου. Επίσης οι εκπρόσωποι των Εθνοφυλάκων Τυχερού οι οποίοι απέχουν σήμερα από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΤΕΘ και έδωσαν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση.

Καλακίκος: Όχι άλλα λουκέτα. Να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Η ασφάλεια της χώρας δεν συζητείται

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στην παρέμβαση του τόνισε πως η περιοχή δεν αντέχει άλλα λουκέτα. Κάλεσε τους πολίτες του Τυχερού και του δήμου Σουφλίου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωθέντες κατοίκους, πέρα από τις επιπτώσεις που θα έχει σε οικονομικό, κοινωνικό και οποιοδήποτε άλλο επίπεδο μια υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας, πάνω απ’ όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι η ασφάλεια της χώρας και της περιοχής δεν συζητείται.

Δερμεντζόπουλος: Δεν θα υπάρξει αποδυνάμωση αλλά ενίσχυση. Έρχονται υπουργός, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος στην ομιλία του τόνισε πως οι διαβεβαιώσεις που έχει από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνο Φλώρο, είναι ότι δεν θα υπάρξει αποδυνάμωση, αλλά αντίθετα ενίσχυση του αριθμού των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή. “Αν υπάρξει είμαι μαζί σας σε οποιαδήποτε κινητοποίηση, αλλά γι’ αυτό έρχονται υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να σας τα εξηγήσουν από κοντά τις επόμενες μέρες”.

Πέτροβιτς: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το στρατόπεδο Προβατώνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, στην ομιλία για την Αναδιάρθρωση της 7ης Ταξιαρχίας τόνισε πως έχει διαβεβαιώσεις από τον υπουργό κ.Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τους οποίους επικοινώνησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το στρατόπεδο Προβατώνα και πολύ περισσότερο σε καμιά περίπτωση δεν θα μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Δεν ανεχόμαστε ουδεμία αλλαγή στην διάταξη της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας. Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση, τόνισε ο Πρόδρομος Φωτακίδης, Πρόεδρος των Αποστράτων και νυν Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας. Ο Αντιστράτηγος ε.α. γνωρίζει μάλιστα άριστα το θέμα, γιατί διετέλεσε και Ταξίαρχος της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Σαρανταπόρου στον Προβατώνα. Ακολούθησε ομιλία του Κώστα Βουζουκίδη, Προέδρου των Αποστράτων Ροδόπης.

Με πληροφορίες από evros-news.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Η «οσμή προβοκάτσιας» στο Καστελόριζο κινητοποίησε τ’ αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: