Στο Κάιρο ο Μπορέλ: Οι σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ. EPA, Kay Nietfeld, POOL




Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ επισκέπτεται σήμερα το Κάιρο της Αιγύπτου, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του με στόχο να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και την εταιρική σχέση ΕΕ-Αιγύπτου,

καθώς και περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τη Λιβύη, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αιθιοπία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αμπντελφάτα Αλ Σίσι, τον υπουργό Εξωτερικών Σαμέχ Σουκρύ τον Υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ Αχμέτ Ζάκη και άλλους συνομιλητές.

Η επίσκεψη υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ να συνεχίσει το κοινό της έργο με την Αίγυπτο, επίσης σε τομείς ζωτικής σημασίας για τον αιγυπτιακό λαό όπως το περιβάλλον, η ενέργεια και η διαχείριση των υδάτων, η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η υγεία και η αγροτική ανάπτυξη. Ακολουθεί δε την επίσκεψη του Ζ.Μπορρέλ στη Λιβύη προχθές, όπου επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη της ΕΕ για την επίλυση της σύγκρουσης και την ανάγκη συγκεκριμένων ενεργειών για την παρακολούθηση της πρόσφατης ανακοίνωσης κατάπαυσης του πυρός.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Γερμανία: “Πληρωμένη απάντηση” από την Ευρώπη στη Ρωσία με τον Nord Stream 2, ζητούν διπλωμάτες για την υπόθεση Ναβάλνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: