Ο τρομερός και …ικανότατος Μπόρις έβγαλε τη Βρετανία από την Ε.Ε. και τώρα την παραδίδει στον κορωνοϊό!

File Photo: Ένα ασυνήθιστα ήσυχο απόγευμα στο Covent Garden στο Λονδίνο, Βρετανία. EPA, NEIL HALL




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μετά από μια μακρά περίοδο απραξίας, που προδήλως μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση αυτή ως άκρως επικίνδυνη, η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να… ξυπνά.

Έδωσε χθες στην δημοσιότητα επείγον νομοσχέδιο, που δίνει στις βρετανικές αρχές εξουσίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επιτρέποντας, όπως έχει αναφερθεί, συλλήψεις για λόγους δημόσιας υγείας ή την επιστράτευση των συνταξιούχων του τομέα της υγείας.

Όπως έχει μεταδοθεί το νομοσχέδιο αυτό θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή των Κοινοτήτων και όπως συναφώς εξηγήθηκε από πλευράς της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, έχει ως στόχο να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει τον ιό και να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας.

Από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ξεκάθαρο τι προβλέπουν τα μέτρα αυτά, που προωθούνται με καθυστέρηση ( και ακόμη θα χρειαστεί χρόνος για έγκριση από το κοινοβούλιο και στη συνέχεια να εφαρμοστούν).

• Τώρα, όμως, λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης του ιού; Μετά που γέμισε η χώρα κορωνοϊό και έχει μεταδοθεί και σε άλλες χώρες;

Προφανώς και το νομοσχέδιο δεν αλλάζει την προσέγγιση του Λονδίνου για την πανδημία. Και η προσέγγιση είναι πολιτική και ιδεολογική και αφορά πρωτίστως την αντιμετώπιση των ανθρώπων. Στη ζυγαριά, η δική τους «κανονικότητα» θυσιάζει ανθρώπους για να μην επηρεασθούν συμφέροντα.

  • Η κίνηση αυτή δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ιό καθώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Και η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης του Λονδίνου. Ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Ενδεικτική της στάσης και της νοοτροπίας της κυβέρνησης της Βρετανίας είναι η γνωστή δήλωση του Μπόρις Τζόνσον, που επιβεβαιώνει πως δεν έχει ως προτεραιότητα του τον άνθρωπο. Είναι μια δήλωση, που έχει και στοιχεία ειλικρίνειας, καθώς δείχνει μια βαθιά πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση προσηλωμένη στο κέρδος και μόνο:

• «Πολλές οικογένειες θα χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που θα φύγουν πριν της ώρας τους».

Αυτός είναι ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος οδήγησε την Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα την έχει παραδώσει στον κορωνοϊό. Το θέμα είναι πως ο Τζόνσον δεν… τιμωρεί μόνο τους υπηκόους του, οι οποίοι τον επέλεξαν να τους κυβερνά, αλλά και πολλούς πολίτες άλλων κρατών, που βρίσκονται στη χώρα, μόνιμα ή προσωρινά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Παράπλευρη απώλεια του κορωναϊού και το Κυπριακό: Αλλά τι γίνεται και με το ισραηλινό κατασκοπευτικό βαν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: