Και η Ομάρ εναντίον Τουρκίας: Βουλευτές καλούν τον Τραμπ να ακυρώσει την επίσκεψη Ερντογάν

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Έλιοτ Ένγκελ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Μια δικομματική ομάδα μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, καλούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να ακυρώσει την πρόσκληση που έστειλε προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

ΕΔΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ENGEL-LETTER-TO-TRUMP01

Οι βουλευτές έστειλαν επιστολή στην οποία τονίζουν ότι η επίσκεψη του Ερντογάν έρχεται μετά την “απόφαση της Τουρκίας να εισβάλει στη Βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου», μία ενέργεια που «είχε καταστροφικές συνέπειες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”.

Η επιστολή υπό την ηγεσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλιοτ Ένγκελ, υπογράφεται από τους βουλευτές:

Gus M. Bilirakis, William R. Keating, Peter T. King, Adriano Espaillat, Susan Wild, Albio Sires, Ted Deutch, Colin Allred, Jim Costa, Gerald E. Connolly, Jamie Raskin, Μπράντ Σέρμαν, Χουάν Βάργκας, Τζέιμς Π. Μακγκόβερν, Ντίνα Τίτου και Ιλχάν Ομάρ.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται: “Δεδομένης αυτής της κατάστασης, πιστεύουμε ότι τώρα είναι ιδιαίτερα άσχημη η ώρα για τον Πρόεδρο Ερντογάν να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και σας παροτρύνουμε να ακυρώσετε αυτήν την πρόσκληση”.

Η επιστολή υπογράφηκε από 15 μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ των οποίων και ο Ilhan Omar, μία από τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές, που είναι γνωστοί ότι βρίσκονται κοντά στον Τούρκο Πρόεδρο. Η Ομάρ ήταν η μόνη Δημοκρατική βουλευτής που ψήφισε ενάντια στις κυρώσεις στην Τουρκία. ως τιμωρία για την στρατιωτική εισβολή εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Επίσης ήταν ένα από τα μόνα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που δεν ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Νέα επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν: Τον καλεί να τελειώνει με την υπόθεση των ρωσικών S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: