Γιατί η Αμερική φωνάζει για τις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα και αλλού; Ο υπόγειος εχθρός!




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εσχάτως αντιλήφθηκαν -πολύ αργά- ότι το Πεκίνο αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τα συμφέροντά τους, ακόμα και από τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

  • Στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης της Κίνας, διότι πολύ σωστά έχουν διαγνώσει ότι σε μία δεκαετία, εάν δεν κοπούν τα φτερά της, θα ξεπεράσει σε ισχύ και τη Δύση. Μπορεί να μην το παραδέχονται, αλλά η παρούσα κινεζική κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να επηρεάζει ακόμα και παραδοσιακούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Διότι εμφανίζεται να πληρώνει, ιδιαίτερα σε χώρες που «πεινάνε» για επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα εκβιάζει και αγοράζει φθηνά.

Οι Δυτικοί συνήθως βάζουν το πιστόλι στον κρόταφό τους και παίζουν ρωσική ρουλέτα. Μερικές φορές οι σφαίρες τους τραυμάτισαν, και είναι τυχεροί ότι δεν τους σκότωσαν. Σίγουρα, στην περίπτωση της Κίνας θα έχουμε και θύματα, διότι οι Κινέζοι δεν χωρατεύουν, ενώ οι Δυτικοί βυθίζονται στην αφέλειά τους.

Το βασικό πρόβλημα -περισσότερο των Αμερικανών- είναι ότι προηγείται πάντα ο ιδιωτικός τομέας, που σημαίνει ότι το αμερικανικό κράτος αυτό καθ’ αυτό δεν μπορεί να πάει σε μία ξένη χώρα, όπως κάνει η Κίνα, η οποία είναι δικτατορία και δεν είναι υποχρεωμένη η κυβέρνησή της να δώσει λόγο σε κανένα.

  • Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις ΗΠΑ. Η μόνη υπερδύναμη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί καν να ανταγωνιστεί την Κίνα. Ούτε τη Ρωσία, η οποία δεν επενδύει στο εξωτερικό όπως το Πεκίνο. Άστε που ο ιδιωτικός τομέας της Αμερικής στην συντριπτική πλειοψηφία του εξαρτάται από τη Κίνα, στην οποία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ότι στις ΗΠΑ.

Η Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να βρουν τρόπους να σταθούν δίπλα στους συμμάχους τους. ΟΧΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ που δημιουργούν υποταγή. Αλλά με πραγματική αλληλεγγύη. Οι Δυτικοί δεν θα νικήσουν τους Κινέζους και τους Ρώσους με τη σημερινή πολιτική και τακτική τους.

Ο μόνος τρόπος να συναγωνιστούν και να σταματήσουν το Πεκίνο και τη Μόσχα είναι να τους μιμηθούν. Πως θα το κάνουν; Επειδή κινδυνεύει η παντοδυναμία τους, πρέπει να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Κίνας και της Ρωσίας, ως στρατηγική απειλή. Τότε, θα βρεθούν και τα χρήματα για επενδύσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Θα κάνει πίσω ο Ερντογάν; Επίθεση φιλίας στον Τραμπ από τον γαμπρό του Τούρκου προέδρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: