Προκλητική επίθεση Τσάμηδων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Απόγονος του Ναπολέοντα Ζέρβα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Προκλητική επίθεση με ισχυρισμούς ότι η ΄Ηπειρος αποτελεί ..αλβανικό έδαφος εξαπέλυσαν εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου οι οργανώσεις των Τσάμηδων στην Αλβανία, με αφορμή τις δηλώσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τις οργανώσεις των Τσάμηδων στην Αλβανία με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου από την Κόνιτσα.

  • Ο κ. Παυλόπουλος στέλνοντας μηνύματα στην γειτονική χώρα και για τις προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είχε υπενθυμίσει την δράση των Τσάμηδων στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής και της συνεργασίας τους με τους ΝΑΖΙ.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα των Τσάμηδων (όπως μεταδόθηκε από το The Hellenic Information Team) ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου τον φέρνουν στην ίδια θέση με την Χρυσή Αυγή και τον εμφανίζουν ως «μινιατούρα εθνικιστικών κύκλων και σαν απόγονο του Ναπολέοντα Ζέρβα».

  • Με ακόμη πιο προκλητικό ύφος το κόμμα των Τσάμηδων υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου έγιναν «από αλβανικό έδαφος ,την Κόνιτσα» και επικρίνεται επίσης ο κ. Παυλόπουλος ότι αναφέρθηκε στο 1913 όταν όπως αναφέρουν οι Τσάμηδες «ο ελληνικός στρατός εισέβαλε στην Τσαμουριά, στην Φλώρινα και στην Καστοριά και έφθασε μέχρι το Χόρμοβο (στο Τεπελένι) και στη συνέχεια έκανε σφαγές στο Παναρίτι».

Οι Αλβανοτσάμηδες κατηγορούν την Ελλάδα ως σοβινιστικό κράτος έναντι των Αλβανών και εκφράζει τον ισχυρισμό ότι ο κ. Παυλόπουλος θα «ηθελε την εξόντωση ολων των Αλβανών της Τσαμουριάς». Και σε μια διαστρέβλωση της ιστορίας η ανακοίνωση του κόμματος των Τσάμηδων , διαγράφει την συνεργασία με τους ΝΑΖΙ , και προβάλλουν το «τάγμα Τσαμουρια» του Αλι Ντεμί το οποίο είχε ενταχθεί στον ΕΛΑΣ, έχοντας όμως και «εθνικές» επιδιώξεις για την «Τσαμουριά».

Μέγα πρόβλημα: Μετά το BBC, και το ρωσικό Sputnik προβάλει «Μακεδονική μειονότητα»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: