Στήριξη ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή στην Συρία: Θεμιτές οι ανησυχίες ασφαλείας της Άγκυρας λέει ο γ.γ.




“Η Τουρκία έχει κάποιες θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ πριν από τη συνεδρίαση των Υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, κληθείς να τοποθετηθεί για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν.

Ο Γενικός Γραμματέας συμπλήρωσε μάλιστα ότι “κανένας άλλος Σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν υπέστη περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αναμένουμε από την Τουρκία να αντιδράσει με τρόπο αναλογικό και μετρημένο”.

Σημείωσε δε ότι “υπάρχουν επαφές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, οι οποίες απαντούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη βόρεια Συρία, αλλά όπως είπα το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται εκεί επί του εδάφους”. “Όμως, η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την επιχείρηση “κλάδος ελαίας” και περιμένω από την Τουρκία να συνεχίσει να ενημερώνει τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία”, είπε ο Γενς Στόλτεμπεργκ.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας είχε δηλώσει ότι “θα συζητήσουμε τον ρόλο του ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους”. “Είμαστε παρόντες στο Αφγανιστάν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είμαστε μέλος του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Νίκη κατά του ISIS. Υποστηρίζουμε τον Συνασπισμό με αεροσκάφη AWACS και με κάποια εκπαίδευση στο Ιράκ. Και όλοι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν με διαφορετικούς τρόπους στο Συνασπισμό. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται επί του εδάφους, το ίδιο, στη βόρεια Συρία”, διευκρίνισε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε νωρίτερα το πρωί διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τσανικλί.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 14/02/2018 16:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: