Διαψεύδει ο Μπαλάφας γερμανικό δημοσίευμα ότι η Ελλάδα εσκεμμένα δεν ελέγχει τα σύνορα για πρόσφυγες




Διέψευσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα στέλνει ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων και ότι εσκεμμένα δεν φυλάει σωστά τα σύνορά της.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μπαλάφας έκανε λόγο για “fake news” της γερμανικής εφημερίδας. «Προφανώς δεν ισχύει το δημοσίευμα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 55-60.000 πρόσφυγες της τελευταίας διετίας κατανεμημένοι στην ενδοχώρα και στα νησιά. Ειδικότερα για τα νησιά, όπως είπε, βρίσκονται περίπου 12-14.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο κ. Μπαλάφας, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας όμως ότι δεν υπάρχουν μαζικές λύσεις. «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Τι να κάνουμε, να πείσουμε τον Ερντογάν να ελέγξει την κατάσταση;» συμπλήρωσε.

Η Die Welt, σε δημοσίευμά της την προηγούμενη εβδομάδα στο οποίο επικαλείται πηγές από τη Γερμανία, υποστηρίζει ότι ενώ η Αθήνα κάνει λόγο για περίπου 62000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τα νησιά, στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο 40.000 πρόσφυγες στη χώρα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 16/10/2017 10:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: