Επικίνδυνη κλιμάκωση: Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ελληνα πρέσβη απαιτώντας να «τερματιστεί η στρατιωτικοποίηση των νησιών»




Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, «ζητήθηκε από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά».

«Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ελλάδα στη Λέσβο και τη Χίο. Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, κλήθηκε να βάλει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά» σημειώνουν τα τουρκικά μέσα.

Αυτήν την ώρα δηλώσεις κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, στην ατζέντα του οποίου βρισκόταν και η Ελλάδα,

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αδριάνα Φερεντίνου, το τουρκικό υπουργικό επρόκειτο να συζητήσει «την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της Ελλάδας σε αποστρατικοποιημένα νησιά».

Πρόκειται για το νέο προκλητικό αφήγημα της Άγκυρας ότι η Ελλάδα μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα σε νησιά με καθεστώς αποστρατικοποίησης, κυρίως Λέσβο και Σάμο. Η Άγκυρα δηλώνει ότι υπήρξε μεταφορά τεθωρακισμένων στη Λέσβο και στη Σάμο στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 21 Σεπτεμβρίου και ότι αυτό συνιστά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Το σημερινό Συμβούλιο, ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, επρόκειτο  να είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι θα συζητείτο «η κλιμακούμενη ένταση με την Ελλάδα» και αναμενόταν να υπάρξουν ενδεχομένως αποφάσεις για τα επόμενα βήματα».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: