Κάποιοι δεν χάρηκαν και πολύ με τα F-35 που θα πάρει η Ελλάδα: Μίζεροι «εφιάλτες» ελπίζουν στην τελική νίκη του Ερντογάν και την ήττα του Μενέντεζ…

FILE PHOTO; Αμερικανικά μαχητικά F-35, στο αεροπλανοφόρο Tripoli. Φωτογραφία via Department of Defense 🇺🇸, @DeptofDefense




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και πολιτικοί στην Ελλάδα, αντί να εστιάσουν στο γεγονός ότι η χώρα μας αποκτάει ένα σύγχρονο υπερόπλο όπως είναι τα αερομαχητικά F-35, έδωσαν περισσότερη έμφαση στα “λόγια του αέρα” του Τζο Μπάιντεν.

Βέβαια, λίγες ώρες μετά, τα ίδια πρόσωπα εξαφανίστηκαν και δεν έκαναν ούτε μια κουβέντα για τις αντιδράσεις που ακολούθησαν στο Κογκρέσο, ούτε έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οργανωμένη δράση της ομογένειας στην Ουάσινγκτον, να φρενάρει τα πονηρά σχέδια της Τουρκίας. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση, αδιαφορώντας για το αν εδώ έχουμε να κάνουμε με τα εθνικά μας συμφέροντα.

  • Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό στην Ελλάδα ότι σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά όταν η Άγκυρα εξοργίζεται, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να το κάνουμε.

Με λύπη είδα πολιτικούς και συναδέλφους δημοσιογράφους να λένε με “ύφος” τι θα κάνουμε το φθινόπωρο όταν δεν θα είναι πια ο Μενέντεζ επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας;

Αρχικά, ας τους ενημερώσει κάποιος ότι οι Δημοκρατικοί πιο πολύ κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο της Βουλής, παρά της Γερουσίας. Οπότε όλα είναι ανοικτά. Επίσης, προφανώς και ο κ. Μενέντεζ δεν θα βρίσκεται για πάντα σε αυτή τη θέση. Γι’ αυτό το λόγο γίνονται σημαντικές προσπάθειες η ελληνική πλευρά να έχει ισχυρή επιρροή και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, και μέχρι στιγμής το καταφέρνει περίφημα.

Επιπλέον, καλό είναι να τους υπενθυμίσουμε το εξής: Η Τουρκία έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα των F-35 λόγω των παραβιάσεων της νομοθεσίας CAATSA.

  • Η Ελλάδα λοιπόν, αποκτάει πρώτη, αερομαχητικά που τα ήθελε διακαώς ο Ερντογάν και που έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολες αποστολές. Επιπροσθέτως, τα F-35 θα μας εξασφαλίσουν τεράστια υπεροχή στους αιθέρες.

Κορυφαία διεθνή ΜΜΕ όπως το Forbes επιβεβαιώνουν αυτά που γράφουμε.

Το καλύτερο όμως είναι ότι στο μέλλον, ακόμη και αν η Τουρκία εξοπλιστεί με νέα F-16, θα είναι παντελώς άχρηστα μπροστά στα ελληνικά F-35. Ούτε αυτό όμως τολμούν να ξεστομίσουν οι “φωστήρες” μας γιατί δεν τους συμφέρει.

Η αρνητική τους στάση είναι άκρως περίεργη. Δεν ξέρω αν πρόκειται για αμάθεια ή ανικανότητα. Ωστόσο, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι δεν συναινούν ούτε στην αμυντική θωράκιση της Ελλάδας ούτε μας δίνουν το δικό τους σχέδιο για τα εξοπλιστικά. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πετάνε λάσπη.

Ευτυχώς οι καιροί άλλαξαν. Και ειδικά στην Ουάσινγκτον. Η Ελληνική επιρροή είναι ισχυρότατη και δεν έχει την ανάγκη κανενός. Ουδείς παρακαλάει πλέον τους Αμερικανούς να μην εξοπλιστεί η Τουρκία.

  • Αντιθέτως, όταν λέμε “ούτε βίδα” στην Άγκυρα το εννοούμε και μπορούμε να το πάμε με κάθε νόμιμο μέσο μέχρι τέλους. Αν ελπίζουν λοιπόν στην τελική νίκη του Ερντογάν, τότε θα περιμένουν πολύ.

Οι μίζεροι «εφιάλτες», των οποίων τα συμφέροντα ευθυγραμμίζονται με τα όσα λέει ο Ερντογάν, κάποια στιγμή βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Και να είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει εξοπλιστικά γυμνή επειδή το θέλουν αυτοί.

*Γιώργος Δημητρόπουλος, Δημοσιογράφος – Εκδότης American Herald, Αρθρογράφος γνώμης Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Οι χειρότερες εκθέσεις για την Κύπρο από τα Ηνωμένα Έθνη: Η Λευκωσία δεν μπορεί να «καταπιεί» το περιεχόμενο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: