«Ξηλώθηκε» το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων μετά το σπιράλ λαθών που άφησαν την 28χρονη Κυριακή θύραμα στον δολοφόνο της* Ο ανατριχιαστικός διάλογος και η κατάθεση του αστυνομικού… που κοιτούσε [video]

Αστυνομικοί περιφρουρούν το ΑΤ Νέων Αναργύρων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, Τρίτη 2 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στους έξι ανέρχονται συνολικά οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που απομακρύνονται, μαζί με τον Διοικητή του Αστυνομικούς Τμήματος στους Αγίους Αναργύρους, για τη νέα γυναικοκτονία που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Μετά από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων απομακρύνθηκαν απόψε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το συγκεκριμένο Τμήμα, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Ειδικότερα, πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο – καταδικασμένο – φρουρό, οι οποίοι ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει απομακρυνθεί και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου του “100”, που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη λίγο πριν από τη δολοφονία της.




Ο διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση λίγο πριν από την επίθεση που δέχθηκε η κοπέλα είναι συγκλονιστικός όσο και εξοργιστικός:

28χρονη: Βρίσκομαι στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων και χρειάζομαι κάποιον να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Είμαι στο τμήμα και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα να περιμένει έξω από την πόρτα.

Άμεση Δράση: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί, θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

28χρονη: Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;

Άμεση Δράση: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα

28χρονη: Ωραία, κι εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς τα εκεί;

Άμεση Δράση: Του έχετε κάνει μήνυση;

28χρονη: Όχι.

Άμεση Δράση: Αυτός τι κάνει; Περιμένει για ποιον λόγο;

28χρονη: Περιμένει να με εκδικηθεί, δεν ξέρω, να με χτυπήσει… Και χθες είχε έρθει.

Και λίγο αργότερα η ίδια λέει: «Εεε χάνομαι… Έχει έρθει εδώ! Είναι εδώ» και ακολουθούν ουρλιαχτά ενώ ένας άντρας φωνάζει: «Την σκότωσε, την σκοτώνει… Ένα ασθενοφόρο γρήγορα!».

Η κατάθεση του αστυνομικού – σκοπού στους Αγίους Αναργύρους

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έρχονται τα πρώτα λόγια από την κατάθεση του αστυνομικού – σκοπού, ο οποίος είχε βάρδια το βράδυ της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.




«Προσήλθαν στην υπηρεσία μας ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μού ανέφερε ότι φοβάμαι κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον αξιωματικό υπηρεσίας, για να επιληφθεί της κατάστασης» ανέφερε ο αστυνομικός – σκοπός στην πρώτη του κατάθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας.

«Άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει, τη σπρώχνει. Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα κι άλλον έναν άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του» συνέχισε στην ίδια κατάθεση.

«Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της και η γυναίκα να πέφτει κάτω» κατέληξε ο αστυνομικός σκοπός στους Αγίους Αναργύρους.

ΣΥΡΙΖΑ: Απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ακόμη στη θέση του

Πυρά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις των ηχητικών ντοκουμέντων. «Αγανάκτηση κι αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η δολοφονημένη 28χρονη με μέλος της Άμεσης Δράσης όταν ζήτησε βοήθεια κι ένα περιπολικό να τη μεταφέρει στο σπίτι της», σημειώνεται από την Κουμουνδούρου.




«Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, ήταν: ‘Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί’. Η στάση αυτή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ‘αριθμητικό’, αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται».

Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του. Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του. Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου ‘γυναικοκτονία».

ΠΑΣΟΚ: Ας μην αναζητούν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

Οι αποκαλύψεις που διαδέχονται τη στυγερή γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Όπως σημειώνεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Η αποστροφή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή που αναζήτησε ασφάλεια και προστασία από τον δολοφόνο της, είναι γροθιά στο στομάχι.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. «Διαφημίζει» μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών. Η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους.

Ας μην αναζητούν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε πρωτόκολλα ενεργειών και επιχειρησιακούς κανονισμούς, που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύει κατά το δοκούν».

 

«To περιπολικό δεν είναι ταξί»: Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την τραγική διαχείριση της αστυνομίας που άφησε την 28χρονη απροστάτευτη στις μαχαιριές

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: