Το Παρίσι κόβει κάθε συζήτηση με τη Μόσχα: Στα δελτία Τύπου που βγαίνουν, οι αναφορές που γίνονται είναι ψευδείς, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

epa11070869 French Foreign Minister Stephane Sejourne EPA, THOMAS PADILLA, POOL MAXPPP OUT




Δεν είναι πλέον προς το συμφέρον της Γαλλίας να «συζητά με Ρώσους υπευθύνους», δήλωσε την Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν μας ενδιαφέρει σήμερα να συζητήσουμε με Ρώσους αξιωματούχους, αφού τα δελτία Τύπου που βγαίνουν, οι αναφορές που γίνονται είναι ψευδείς», δήλωσε ο Stéphane Séjourné στα ΜΜΕ France24 και RFI από το Αμπιτζάν, όπου ολοκλήρωνε μια περιοδεία στην Αφρική.

Υπογραμμίζεται, ότι η δήλωση έρχεται μετά την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ρωσίας και της Γαλλίας, η οποία κατέληξε, όπως σημειώνεται, σε αποκλίνοντα απολογισμό, με το Ρώσο υπουργό, Sergueï Choïgou, να αναφέρει στο δελτίο Τύπου ότι «ελπίζει» πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν συμμετείχαν σε αυτή την επίθεση, που άφησε 144 νεκρούς στις 22 Μαρτίου. Εικασίες που διαψεύστηκαν από το Παρίσι και οδήγησαν το Γάλλο πρόεδρο να καταγγείλει την περασμένη Πέμπτη, «μπαρόκ και απειλητικά σχόλια» των Ρώσων.

Προτού μπορέσουμε να μιλήσουμε ξανά με τους Ρώσους, «πρέπει ίσως πρώτα να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη, ίσως πάνω απ’ όλα να έχουμε εξελίξεις στο στρατιωτικό έδαφος στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσουν να ανανεωθούν οι σχέσεις. Αυτό δεν συμβαίνει ακόμα σήμερα», δήλωσε ο κ. Séjourné.

Σημειώνεται, ότι ο Emmanuel Macron δικαιολόγησε την πρωτοβουλία της συνομιλίας των δύο υπουργών, την πρώτη από τον Οκτώβριο του 2022, με το γεγονός, ότι η Γαλλία είχε ακριβώς «χρήσιμες πληροφορίες» να διαβιβάσει «για την προέλευση και την οργάνωση αυτής της επίθεσης». που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τον κ. Séjourné, η «μακρά παράδοση συνεργασίας με τη Ρωσία σε θέματα τρομοκρατίας» βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο. «Εκ των πραγμάτων, δεν συνεχίζεται, διότι ήταν πρόταση και το ρωσικό ανακοινωθέν στην πραγματικότητα, στη ρωσική γλώσσα, προτείνει να μην έχουμε συνεργασία», τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Le Figaro [La France n’a plus «intérêt» à discuter avec «les responsables russes», déclare Stéphane Séjourné]

Η Τουρκία θα πληρώσει το τίμημα της στήριξης της Χαμάς: Κυρώσεις προαναγγέλλει το Τελ Αβίβ μετά το μπλόκο εξαγωγών της Άγκυρας προς το Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: