Τι ενώνει το “κομμουνιστικό” ΑΚΕΛ και τον δεξιό ΔΗΣΥ; Η ανάρμοστη συνεργασία στο Κυπριακό και ο αισχρός “Νόμος Ακιντζί” εναντίον του Ενωτικού Δημοψηφίσματος

FILE PHOTO: Με αλληλοευχαριστίες κι ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στα γραφεία της Εζεκίας Παπαϊωάννου. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος Antenna TV




Του ΞΕΝΗ Χ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ*

Θλίψη, οργή, θυμηδία, αγανάκτηση και όχι μόνο, προκαλεί στη συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού η συνεχιζόμενη ιδεολογική σύμπλευση των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Για 7η συνεχή χρονιά, όσοι προερχόμαστε από τα σπλάχνα του άλλοτε υπερήφανου ΔΗΣΥ, παρακολουθούμε εμβρόντητοι την ηγεσία του κόμματος να παραμένει πιστός σύντροφος στις ΑΚΕΛικές ντιρεκτίβες σε ύψιστα ζητήματα ιδεολογίας, καταστρατηγώντας παράφωρα τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μετά τα τραγικά γεγονότα του Φεβρουαρίου 2023 όταν η ηγεσία και ανώτατα στελέχη της κομματικής πυραμίδας του ΔΗΣΥ στήριξαν ψυχή τε και σώματι και χωρίς ίχνος αιδούς τον ΑΚΕΛικό υποψήφιο στον δευτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, πιστεύαμε ότι κάποιοι στα ψηλά δώματα θα πήγαιναν σπίτι τους ή τουλάχιστον θα έλεγαν δημόσια mea culpa (παραδοχή λάθους).

Πού όμως τέτοια ευθιξία στη νήσο των αγίων, την οποία αρχομανείς πολιτικές ηγεσίες μετά συνοδείας ασύγγνωστων κομματικών κλακαδόρων, μετέτρεψαν σε νήσο των αχρείων!

  • Δυστυχώς, τα πράγματα συνέχισαν την προδιαγεγραμμένη τραγική πορεία με τη νεοφανή ηγέτιδα του ΔΗΣΥ και Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου να σχοινοβατεί εν χορδαίς και οργάνοις μεταξύ της Νίκης του Παιονίου και του σφυροδρέπανου, αφήνοντας σύξυλους τους αγνούς πατριώτες του ΔΗΣΥ οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως πολιτική στέγη.

Και βέβαια το κακό συνεχίζεται με την αδιατάρακτη σύζευξη του ΔΗΣΑΚΕΛισμού, που έχει ως κορυφαία του έγνοια την υπόσκαψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη, τον οποίο θέλουν διακαώς να ρίξουν στην πυρά προκειμένου να εκτονωθούν οι ακόρεστες πολιτικές τους ορμές και να δικαιωθούν οι μικροκομματικές/προδωπικές τους επιδιώξεις.

Χωρίς να κοκκινίζει, η κυρία Αννίτα, με τη σιωπηρή ή φανερή ενθάρρυνση του ΑΚΕΛ, ασκεί άκριτη κριτική στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη για τον χειρισμό του Μεταναστευτικού.

Ξεχνά φαίνεται ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ όντας ακόμη κυβέρνηση υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, υπόσκαπτε εργολαβικά με τα δεκανίκια του ΑΚΕΛ την υπερπροσπάθεια του τότε Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή για αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, που προσελάμβανε δραματικές διαστάσεις.

Δυστυχώς, την ίδια ή και χειρότερη πρακτική εφαρμόζει και τώρα με μοναδικό της σύμμαχο το ΑΚΕΛ, όχι μόνο στο Μεταναστευτικό αλλά και σε άλλα κρίσιμης σημασίας θέματα με αιχμή την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Μη αντέχοντας τις επιτυχίες της στιβαρής διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη τόσο στην εξωτερική πολιτική με κορωνίδα το σχέδιο ΑΜΑΛΘΕΙΑ για βοήθεια στην φλεγόμενη Γάζα, με παράλληλη έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό, όσο και στο σοβαρό έργο που επιτελείται στο εσωτερικό για κοινωνικοοικονομική ανασυγκρότηση (μετά τη 15ετή λαίλαπα ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ 2008 -2023) μόνη έγνοια της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι η πολιτική της επιβίωση, παραβλέποντας τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας και του λαού.

  • Όμως, πλανάται πλάνην οικτρά αν πιστεύει πως με τις ταχυδακτυλουργικές πρακτικές της, τις άχρωμες/άοσμες επισκέψεις της στα σμπαραλιασμένα “εθνικόφρονα σωματεία” και την προσφιλή ξύλινη γλώσσα της, μπορεί να αναστρέψει το ρεύμα φυγής των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ προς άλλες κατευθύνσεις.

Και αυτό ανεξάρτητα με την τροπή που προσλαμβάνει η αιφνίδια απόφαση του κορυφαίου στελέχους Μάριου Πελεκάνου να ενταχθεί στο ΕΛΑΜ μέσω ρίψης χειροβομβίδας τύπου “πολιτικής ηθικής τάξης”.

Έχοντας αυτά κατά νού και επανερχόμενοι στο κύριο θέμα του άρθρου μας, στέλλουμε ισχυρό μήνυμα με την ευκαιρία της 7ης επετείου του κατάπτυστου “Νόμου Ακιντζί” πως η βούληση των τριάκοντα ΔΗΣΑΚΕΛικων βουλευτών, δεν πρόσβαλε απλά την εθνική ταυτότητα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Επενέργησε και ως ξέπλυμα εθνικής συνείδησης βιάζοντας ασύστολα την τρισχιλιετή ελληνική ιστορία της μεγαλονήσου, με απαύγασμα την 15η Ιανουαρίου 1950 κατά την οποία ο λαός με το συντριπτικό 97% εξέφρασε ελευθέρως τη βούληση του για ένωση με την Ελλάδα.

Η ψήφιση του επονομαζόμενου “Νόμου Ακκιντζί” σφράγισε την εδώ και καιρό σύμπλευση των ηγεσιών ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ σε ύψιστης σημασίας ζητήματα που στοχεύουν στην σταδιακή “κυπριοποίηση” της ελληνικής συνείδησης των Ελλήνων της Κύπρου στη βάση προδιαγραφών της βρετανοτουρκικής συμπαιγνίας.

Και ασφαλέστατα, αυτό το εθνικό ολίσθημα δεν θα το συγχωρέσει ποτέ ο αδούλωτος Κυπριακός Ελληνισμός και τα υπερήφανα στελέχη/μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, που αγνοώντας τις αλαζονιικές προτροπές της ηγεσίας του κόμματος, υπερψήφισαν το άξιο στέλεχος της παράταξης και επιτυχέστατο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

  • Νάναι δε σίγουροι οι αγνοί πατριώτες και τα συνειδητά μέλη του ΔΗΣΥ, πως με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποκρουστούν συγκροτημένα οι επιδιώξεις των ντόπιων και ξένων βιαστών της ιστορικής αλήθειας και της ελληνικής συνείδησης στην αγωνιζόμενη Κύπρο.

Συμπερασματικά και καταληκτικά, διαμηνύουμε προς τους δεξιόστροφους θιασώτες του “Νόμου Ακκιντζί”, που συνωστίζονται στους δρόμους της προεκλογικής κούρσας, πως οι πατριωτικές δυναμεις όχι μόνο δεν ξεχνούν αλλά τιμωρούν, μάλιστα παραδειγματικά.

Ούτε βέβαια ξεχνούν, πως οι συμμετέχοντες στην ανίερη συμμαχία των τριάκοντα (16 του ΔΗΣΥ και 14 του ΑΚΕΛ) που υπερψήφισαν τον “Νόμο Ακκιντζί” στις 7 Απριλίου 2017 έχουν όνομα και διεύθυνση και θα εξακολουθούν να λαμβάνουν γράμμα, όταν και όποτε χρειαστεί.

* Ξενής Χ. Ξενοφώντος
δημοσιογράφος,  πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού www.iep.org.cy

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η 1η Απριλίου 1955… Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών αλλά και πολιτών: Να χαράξουμε ενωμένοι τα επόμενα  βήματα για κοινωνική ανασυγκρότηση και απελευθέρωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: