Θα πάρουμε μόνοι μας τις αποφάσεις για την ασφάλειά μας, λέει ο Νετανιάχου: «Στο τραπέζι το χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν» λέει πρώην αρχηγός της Μοσάντ

FILE PHOTO: Iranian medium range missile ‘Nazeat’ is displayed during the annual Army Day celebration at a military base in Tehran, Iran, 17 April 2024.EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας και της Βρετανίας με τους οποίους είχε σήμερα συνομιλίς στην Ιερουσαλήμ, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι το Ισραήλ θα λάβει τις δικές του αποφάσεις για την ασφάλειά του.

«Έχουν κάθε είδους προτάσεις και συμβουλές. Εκτιμώ το γεγονός . Αλλά θέλω να το καταστήσω σαφές – θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις και το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αμυνθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο πρόεδρος του Ιράν Ιμπρχαίμ Ραϊσι προειδοποίησε σήμερα από την Τεχεράνη  ότι το παραμικρό  χτύπημα από το Ισραήλ σε ιρανικό έδαφος θα επιφέρει μια «μαζική και σκληρή» απάντηση. Ο Ραΐσι είπε ότι η επίθεση του Σαββατοκύριακου ήταν περιορισμένη και ότι αν το Ιράν ήθελε να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη επίθεση, «δεν θα έμενε τίποτα από το σιωνιστικό καθεστώς».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι ελπίζει το Ισραήλ θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση και θα είναι «έξυπνο αλλά και σκληρό» στην απάντησή του.

Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Ανναλένα Μπάερμποκ για το εύρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα, ενώ παράλληλα ο Νετανιάχου απέρριψε τους ισχυρισμούς διεθνών οργανισμών ότι υπάρχει λιμοκτονία στη Γάζα.

 

Χτύπημα στα πυρηνικά του Ιράν 

Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών στην ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας, Μοσάντ, δήλωσε παράλληλα σήμερα ότι η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών καθώς το Ισραήλ τείνει να καταλήξει στο πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Σαββάτου.

Ο Ζοχάρ Πάλτι μίλησε στο Sky News  σχετικά με τις πιο πιθανές απαντήσεις μετά την εκτόξευση περισσότερων από 300 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ισραήλ.

Ερωτηθείς εάν όλα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο  Πάλτι είπε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή”. 

  • Πιεζόμενος να πει αν αυτό περιλαμβάνει πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων».

Το Ιράν έκλεισε προσωρινά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις την Κυριακή για «λόγους ασφαλείας» και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας απομάκρυνε τους επιθεωρητές του για δύο ημέρες.

Με πληροφορίες από SkyNews/The Guardian

Οργιώδης και ιστορικά αναιδής επίθεση Ερντογάν κατά Ισραήλ: Μιλά ξανά για «Χίτλερ» ενώ δηλώνει ότι η Χαμάς του θυμίζει τις ορδές του Κεμάλ στη Μικρασία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: