Στο Ράλι της Κροατίας ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε την νίκη με ανατροπή: Άφησε στην δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του, Έλφιν Έβανς

epa11290158 Sebastien Ogier of France drives his TOYOTA GR Yaris N Rally1 HYBRID during day2 of the 2024 WRC Croatia Rally, in Zagreb, Croatia, 20 April 2024. EPA, Simone Calvelli




Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Κροατίας, το οποίο είναι ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών της Toyota ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 23.6 δευτερόλεπτα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όντας μάλιστα ο τέταρτος διαφορετικός νικητής στους αγώνες του 2024. Ο Γάλλος άφησε στην δεύτερη θέση τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Έλφιν Έβανς (+9.3 δευτερόλεπτα), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ με Hyundai (+45.8 δεύτερα), ο οποίος είχε επικρατήσει στο πρώτο Ράλι της χρονιάς, στο Μόντε Κάρλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οζιέ «κληρονόμησε» σήμερα το πρωί την πρωτοπορία στον αγώνα, καθώς ο Νεβίλ και ο Έβανς βγήκαν από το δρόμο στην 18η ειδική. Ο Νεβίλ είχε προβάδισμα 2.6 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Έβανς πριν από την δεύτερη σημερινή ειδική, ωστόσο αμφότεροι έχασαν χρόνο με τις εξόδους τους, με αποτέλεσμα ο Οζιέ να βρεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Έτσι, ο Γάλλος, ο οποίος ήταν 11.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νεβίλ, απέκτησε προβάδισμα 9.1 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Έβανς, δύο ειδικές πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, το οποίο διατήρησε ως το τέλος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: