Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί μέσα στο προξενείο του Ιράν στο Παρίσι: Επιχείρηση των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας [videos]

Άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων ταχείας επέμβασης της γαλλικής αστυνομίας επιχειρούν έξω από το κτίριο της ιρανικής πρεσβείας στο Παρίσι. Screenshot via X@Rat Bastard 157,7 χιλ. αναρτήσεις Προβολή νέων αναρτήσεων Rat Bastard @RRespawned/




Ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν στο Παρίσι συνελήφθη, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από το κοινό να αποφύγει την περιοχή, σύμφωνα με το Reuters, το Europe 1 και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άνδρες της BRI (επίλεκτη μονάδα επέμβασης της αστυνομίας) και πολυάριθμοι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο.

Αστυνομική πηγή είπε στο Ρόιτερς ότι ο άνδρας εθεάθη περίπου στις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) να μπαίνει στο προξενείο, κρατώντας κάτι που έμοιαζε με χειροβομβίδα και ζώνη εκρηκτικών. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Στη συνέχεια ο άνδρας αποχώρησε από το προξενείο και κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας στην οποία υποβλήθηκε αποδείχθηκε πως δεν μετέφερε εκρηκτικά, ανέφερε μία αστυνομική πηγή.

Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας άπλωσε σημαίες στο πάτωμα του προξενείου και ο ίδιος είπε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας (του Παρισιού) Λοράν Νουνιέζ έχει κινητοποιήσει την BRI», σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το προξενείο υπέβαλε «αίτημα για επέμβαση».

Mε πληροφορίες από Reuters/AFP

 

Φέρι μποτ προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Νάπολης λόγω των ισχυρών ανέμων: Πάνω από 30 τραυματίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: