Συναγερμός στις αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας: Δύο πλοιάρια με δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοικτά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο




Δεν πρόλαβε να βελτιωθεί ο καιρός για λίγες μέρες και αίφνης αμέσως είχαμε νέες αφίξεις μεταναστών. Οι δύο βάρκες εντοπίστηκαν ανοικτά της Κύπρου και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του καναλιού Omega (Ανδρέας Παφίτης) στη μία βάρκα βρίσκονται περίπου 80-90 μετανάστες και με την άφιξή τους στην Κύπρο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να διαπιστωθεί από που έφυγαν οι βάρκες και τη χώρα προέλευσης των μεταναστών.

Σημειώνεται πως η τελευταία άφιξη βάρκας με μετανάστες καταγράφηκε στις 5 Απριλίου.

Προηγήθηκαν μαζικές καθημερινές ροές για έξι ημέρες κατά τις οποίες έφτασαν στις ακτές της Κύπρου, 15 σκάφη με 808 Σύρους μετανάστες.

Όλα αυτά την ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε μπαράζ επαφών σε Δανία και Τσεχία και βρέθηκε χθες στην Ελλάδα όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρη Καιρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πτυχές του μεταναστευτικού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που προωθεί η Κύπρος για δημιουργία αυτής άτυπης συμμαχίας για προώθηση επανεξέτασης του καθεστώτος της Συρίας.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, για την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή στα κράτη, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για περαιτέρω συντονισμό με τον Έλληνα ομόλογό του να χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία σημαντική και μετέφερε τη βούληση της χώρας του να συμμετάσχει σε αυτή.

Οι δύο τους αντάλλαξαν απόψεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας Κύπρου-Ελλάδας για κοινή διεκδίκηση κονδυλίων, μέσω του νέου ταμείου του Συμφώνου.

Η Λευκωσία διαψεύδει τις ασκήσεις με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ με στόχο το Ιράν: Το βρετανικό δημοσίευμα ομιλεί για προσομοιωμένο πλήγμα αντιποίνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: