«Πειραιώς Hotel Financing», ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Τράπεζας Πειραιώς, αποκλειστικά για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

File photo: Τράπεζα Πειραιώς.




Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Πειραιώς Hotel Financing» διαθέτει αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις η Tράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας διαχρονικά τον τουριστικό κλάδο και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της βιωσιμότητάς τους, με εξειδικευμένες λύσεις.

To «Πειραιώς Hotel Financing» περιλαμβάνει:

  • Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης πράσινων επενδύσεων, ενεργειακής αναβάθμισης και μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, με άτοκη χρηματοδότηση για το 40% του δανείου, σε συνδυασμό με προνομιακούς όρους και διετή επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο μέρος.
  • Εξοικονομώ – Επιχειρώ: δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής της ξενοδοχειακής επιχείρησης σε προγράμματα επενδυτικών ενισχύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ειδικά για δαπάνες ενεργειακής απόδοσης.

Βασικοί πυλώνες των δράσεων του προγράμματος είναι:

  1. η ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, στο κτιριακό κέλυφος,
  2. η αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων,
  3. ηαναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης,
  4. ηαναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας,
  5. η αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού και την εγκατάσταση και
  6. η πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.
  • Κεφάλαιο Κίνησης: Η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης για την επανεκκίνηση της νέας τουριστικής περιόδου με Κεφάλαιο Κίνησης, το οποίο παρέχεται με προνομιακή τιμολόγηση.

Η Τράπεζα διευρύνει την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο κλάδος ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πειραιώς Hotel Financing.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: