Πεθαίνοντας αβοήθητη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα: Καταγγελίες εις βάρος του δράστη από το 2020 και μαρτυρίες φρίκης [videos]

Στιγμιότυπο οθόνης από την τηλεόραση του Alpha




Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων με θύμα μια 28χρονη που έπεσε νεκρή, χτυπημένη από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της, τον οποίο ήδη από το 2020 φέρεται να είχε κατηγορήσει για βιαιοπραγία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η κοπέλα είχε ζητήσει βοήθεια, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε καταγγείλει ότι ότε είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 39χρονο.

Αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής ιστορίας υπήρξε ο φίλος της άτυχης γυναίκας, που τη συνόδευσε χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα, από όπου ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι της με περιπολικό, γιατί φοβόταν τον 39χρονο, τον οποίο μάλιστα έχει εντοπίσει να την παρακολουθεί.

«Δεν είχα αντιληφθεί πως ο δράστης βρισκόταν έξω από το τμήμα. Ξαφνικά τον είδα που πετάχτηκε μπροστά μας, τα έχασα, δεν πρόλαβα να αντιδράσω».

Αυτά φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φίλος της 28χρονης κοπέλας που χθες το βράδυ τη συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.




Ο νεαρός στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς υποστήριξε πως η άγρια δολοφονία συνέβη τη στιγμή που η 28χρονη είχε καλέσει το «100».

Μάρτυρες περιγράφουν τις απελπισμένες εκκλήσεις της 28χρονης για βοήθεια.

«Λέει ‘’δέχομαι απειλές για τη ζωή μου’’… Και πάει και τρέχει και την καρφώνει… προλαβαίνει και την αστυνομία και την καρφώνει στην πλάτη» δήλωσε ένας από τους μάρτυρες στον ΣΚΑΙ.

«Η κοπέλα φώναζε… ότι δέχεται απειλές, ότι την κυνηγάει να την σκοτώσει… Ήταν με ένα φίλο της».

Στην ερώτηση αν αντέδρασε κανείς, ο μάρτυρας απάντησε «όχι. Αυτός έλεγε ‘’θα σε σκοτώσω’’. Το μαχαίρι είδα και τα καρφώματα».




Αυτός ήταν και ο λόγος που χθες αν και οι αστυνομικοί του ΑΤ που απευθύνθηκε της πρότειναν να υποβάλει μήνυση κατά του δράστη ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, αυτή αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά πως φοβάται καθώς το 2020 που είχε προχωρήσει σε μήνυση, δε βγήκε τίποτα και ο δράστης εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το μόνο που ζήτησε ήταν ένα περιπολικό να τη μεταφέρει στο σπίτι της καθώς φοβόταν πως ο 39χρονος θα την περίμενε έξω από το σπίτι της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι δυο αστυνομικοί που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα της πρότειναν να περιμένει να μεταβεί περιπολικό της άμεσης δράσης καθώς εκείνη την ώρα περιπολικό διαθέσιμο δεν υπήρχε στο αστυνομικό τμήμα.




Η νεαρή κοπέλα απάντησε πως θα καλέσει η ίδια το 100 και αποχώρησε μαζί με έναν φίλο της που τη συνόδευε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 28χρονη αποχώρησε και τηλεφώνησε η ίδια.

Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης λίγα μέτρα από τη σκοπιά του ΑΤ

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση του πρώην συντρόφου της ο οποίος είχε στήσει καρτέρι λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης άκουσε τη στιγμή της δολοφονίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οπος, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Παρέβαση εισαγγελέα

Tην παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε η γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, με τον εισαγγελέα να διατάσσει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της.




Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της κοπέλας λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.
Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Η δικογραφία για τη δολοφονία της 28χρονης διαβιβάστηκε στον ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο δράστης.

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα σε τουλάχιστον 20 τοποθεσίες: Ρεκόρ σε Χανιά και Άργος με 31,6

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: