Χοντρή γκάφα από Adidas και Εθνική Γερμανίας: Απαγόρευσαν τις φανέλες με το νούμερο «44» λόγω φρικιαστικής ομοιότητας με το σύμβολο των SS

H επίμαχη φανέλα Πηγή photo: Αdidas




Την πώληση της νέας ποδοσφαιρικής εμφάνισης της Εθνικής Γερμανίας με τον αριθμό 44 απαγορεύει η Adidas μετά από αρκετές διαμαρτυρίες ως προς την  ομοιότητα του αριθμού με το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστικές μονάδες SS κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Θα εμποδίσουμε την εξατομίκευση των φανελών», δήλωσε εκπρόσωπος της Adidas.

Πέρα από την ομοιότητα΄του αριθμου με τη συντομογραφία της Σούτσσταφφελ, του σώματος που αρχικά αποτελούσε την ειδική φρουρά του Χίτλερ, οι νέες εμφανίσεις της εθνικής Γερμανίας για το Euro 2024 προκάλεσαν αντιδράσεις και για την εκτός έδρας εμφάνιση που είναι ροζ.

Το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά από τον ιστορικό Michael König, ο οποίος δήλωσε ότι ο σχεδιασμός των εν λόγω φανελών «προκαλοών ερωτήματα».

Ο εκπρόσωπος της Adidas Oliver Brüggen αρνήθηκε ότι η ομοιότητα με το ναζιστικό σύμβολο είχε κάποιο σκοπό. «Εμείς ως εταιρεία δεσμευόμαστε να αντιταχθούμε στην ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, τη βία και το μίσος κάθες μορφής» δήλωσε. Η Adidas κατασκευάζει τις γερμανικές φανέλες από τη δεκαετία του 1950.

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει φέτος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί σε 10 διαφορετικές πόλεις.

Όπως έχει ανακοινωθεί η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου της χώρας, θα λύσει της συνεργασίας της με την Adidas έπειτα από 70 χρόνια κοινής πορείας έχοντας συμφωνήσει με τη Nike μέχρι το 2034.

Με πληροφορίες από BBC

Η Αναντολού Εφές «έκλεισε» με Τσάβι Πασκουάλ για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τη Sportando

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: