Όταν η ισχύς σου είναι ο κατοχικός στρατός του Αττίλα: Οι Τούρκοι απαιτούν υποταγή της Λευκωσίας (και της Αθήνας) και αποδοχή της “λύσης”-διάλυσης των δύο κρατών (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η εμφάνιση του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική. Παρουσιάστηκε εντελώς, μα εντελώς αδιάλλακτος, όπως πρόβλεψαν αρκετοί αναλυτές, και εκβιαστής.

Τα ζήτησε όλα δικά του από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε τοποθετηθεί για το αποτελέσματα της συνάντησης του με τον εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Τατάρ έδειξε συμπεριφορά εξτρεμιστή που στηρίζεται στην παράνομη παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο στόχος του -σε συνεργασία πάντα με την Τουρκία, η οποία και τον καθοδηγεί- είναι να εξαναγκάσει την κυπριακή πολιτική ηγεσία να αποδεχθεί τους απαράδεκτους όρους του, που οδηγούν στην επιβολή της «λύσης»-διάλυσης των «δύο κρατών»:

  • Δηλαδή, την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του παράνομου κατοχικού καθεστώτος με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η απάντηση της Λευκωσίας πρέπει να είναι αρνητική, όσο και να φωνάζει η κυπριακή Δεξιά (ΔΗΣΥ), που βρίσκεται σε αρμονική συνεργασία στο Κυπριακό, με την κομμουνιστική Αριστερά (ΑΚΕΛ). Ομιλούμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχει ξαναγίνει να συμφωνούν οι δεξιοί και οι κομμουνιστές στην αποδοχή μίας λύσης -στη συγκεκριμένη περίπτωση για την Κύπρο- που οδηγεί στον πλήρη έλεγχο της Μεγαλονήσου από την Τουρκία.

Με τη στάση του, ο Ερσίν Τατάρ εξέθεσε και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο οποίος δεν τολμά να τα βάλει με την Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή επιτίθεται σε όλες τις χώρες που έχουν μιμηθεί την κατοχική δύναμη, εκτελώντας εισβολές και κατοχές.

Η Λευκωσία -μαζί με την Αθήνα- πρέπει να αντιδράσουν και να μην πάνε σε διαπραγματεύσεις αποδεχόμενες τους τουρκικούς όρους. Θα εκτελέσουν «πολιτικό έγκλημα». Πρέπει να επιμένουν σε λύση που θα επανενώσει πραγματικά την Κύπρο και που δεν θα οδηγήσει σε δύο κράτη ή σε διευθέτηση που θα παραδίδει το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

  • Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού Omega, ο Μιχάλης Ιγνατίου, αρθρογράφος της Hellas Journal και διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε στα δεδομένα πριν από τις παραπάνω εξελίξεις, κατά την ανάλυση-ανταπόκρισή του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Omega.

Ο κατοχικός ηγέτης επισκέφθηκε τον Γενικο Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, παρέμεινε στο γραφείο του μισή ώρα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανακοίνωση του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών.

Ίσως εκδοθεί το απόγευμα, μπορεί και να μην τοποθετηθεί “για τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη”, όπως τον αναφέρει το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος βεβαίως δεν τον αναγνωρίζει ως «πρόεδρο» του ψευδοκράτους.

Ως μία πρώτη ένδειξη, λόγω των εμπρηστικών δηλώσεων του κατοχικού ηγέτη, θα έλεγα ότι ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένος με όσα άκουσε.

Διότι πως μπορεί να προχωρήσει ο κ. Γκουτέρες σε νέες διαπραγματεύσεις όταν ο Τατάρ θέτει όρους εκτός του πλαισίου των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Και πως μπορεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να δεχθεί αυτές τις προϋποθέσεις, που διαλύουν τα πάντα και οδηγούν στη διχοτόμηση;

  • Ο Τατάρ έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση και θα έλεγα ότι το κεντρικό του μήνυμα είναι ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος, και ότι οι δεν πήγαν καλά οι επαφές, μέχρι τώρα, της απεσταλμένης του ΟΗΕ, της κ. Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο.

Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ακόμα ότι δεν θα συναντηθεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη αν ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν δεχθεί τις θέσεις του. Εξήλθε αυτής της συνάντησης ο Τατάρ, όπως εισήλθε, με αδιάλλακτες θέσεις. Δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική της «κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος». Και αυτό είπε εξερχόμενος της συνάντησης με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Μίλησε μάλιστα για σημαντική προϋπόθεση, διαφορετικά δεν θα υπάρξει έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων.

Ο Τατάρ αποδεικνύεται το απόλυτο τσιράκι για τον Ερντογάν και τους ισλαμιστές της Άγκυρας. Είναι εθνικιστής και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για ένα σοβαρό συμβιβασμό. Πιστεύει, όπως και ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ότι το Κυπριακό λύθηκε με την άνανδρη τουρκική εισβολή, τον μαύρο Ιούλιο του 1974, και την κατοχή που ακολούθησε.

Όμως, μετά από 50 χρόνια προσπαθειών, η Τουρκία δεν κατάφερε να διαλύσει το κυπριακό κράτος. Η Κυπριακή Δημοκρατία στέκει ακόμα όρθια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Θρασύτατος Τατάρ μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Δεν θα κάτσει, λέει, σε τραπέζι διαλόγου αν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν αναγνωρίσει την «κυριαρχική του ισότητα»

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τον εξευτέλισαν τον Τατάρ οι Αμερικάνοι: Του έστειλαν στο ξενοδοχείο δύο χαμηλόβαθμους αξιωματούχους, δεν τον δέχθηκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: