Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μέσα από τη σύσκεψη: Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι των απειλών από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του είναι αδιαμφισβήτητη

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προεδρεύει του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Φωτογραφία από τον Λευκό Οίκο, President Biden, @POTUS




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, έστειλε μήνυμα μέσα από τη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Έγραψε:

Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής μου ασφάλειας για ενημέρωση σχετικά με τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι των απειλών από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του είναι αδιαμφισβήτητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη σύσκεψη.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατέρριψαν drones που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN και ABC επικαλούμενα αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, χωρίς να προσδιορίσουν τον αριθμό των drones ή τις τοποθεσίες όπου καταρρίφθηκαν.

Αμερικανικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones στις επαρχίες Ντεράα και Σουέιντα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, δήλωσαν στο Reuters πηγές ασφαλείας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ συνέστησε σε όλο το προσωπικό της στη χώρα να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκεται και μέχρι νεοτέρας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

«Αντιδρώντας σε συμβάντα και χωρίς προειδοποίηση, η πρεσβεία (…) ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω περιορισμών ή να απαγορεύσει σε υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους να μετακινούνται σε ορισμένους τομείς του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ) και της Δυτικής Όχθης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής.

Hellas Journal: Η κατοχική Τουρκία δεν επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να “πετάξει” πάνω από το έδαφος της: Ο Ερντογάν λέει ΟΧΙ για να μην πληγεί το Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: