Ο κατοχικός ηγέτης ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη συνομιλία του με τον Γκουτέρες: Ο Ερσίν Τατάρ τηλεφώνησε για ευχές και στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφία via Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες με τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για την εορτή του Ραμαζανιού και τον ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρρες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι οι δύο άνδρες «αξιολόγησαν την συνάντηση». Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε κάθε καλό στον Τατάρ, τους Τουρκοκύπριους και όλο τον μουσουλμανικό κόσμο για το Ραμαζάνι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον παράνομο ψευτο-«πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ για το Ραμαζάνι.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Ερσίν Τατάρ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεβ, με αφορμή το μπαϊράμι του Ραμαζανιού.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τατάρ αναφέρθηκε στην επικοινωνία, στα πλαίσια μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο ψευτο-«προεδρικό» για το μπαϊράμι του Ραμαζανιού και στην οποία συμμετείχαν Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, ο παράνομος «πρέσβης» της Τπυρκίας, και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την επικύρωση της ίδρυσης της «κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας» ψευδοκράτους-Αζερμπαϊτζάν, από τη Βουλή του Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, τονίστηκε η σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των τουρκόφωνων κρατών. Σύμφωνα με τον κατοχικό ηγέτη, ο κ. Αλίγιεφ ανέφερε ότι «ο τ/κ “λαός” θα πρέπει να έχει το δικό του κράτος στα πλαίσια μιας μελλοντικής συμφωνίας» για το Κυπριακό.

Ο Τατάρ εξέφρασε την ευχή του για τη γρήγορη λήξη των συγκρούσεων στη Γάζα και στην Ουκρανία. Μιλώντας για τα γεγονότα των δεκαετιών 1960 και 1970 στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «ενδεχόμενη συμφωνία με τον ελληνοκυπριακό λαό πρέπει να βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και σε ένα ισότιμο διεθνές καθεστώς, δηλαδή στη συνεργασία δύο κρατών».

ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΝΣΤ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Πολύ σύντομα η νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, διαβεβαιώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: