Μία ελληνική μαθητική «startup» διεκδικεί την κορυφή του κόσμου: Η εικονική επιχείρηση Isometricks εκπροσωπεί την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Junior Achhievement

Τα μέλη της μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ.




Η ελληνική μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρίσκεται στις έξι καλύτερες μαθητικές startups του κόσμου και στις 16 Απριλίου διεκδικεί την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement «JA Worldwide De La Vega Global Entrepreneurship Award 2024», εκπροσωπώντας την Ευρώπη με το «Wizzle», το καινοτόμο παιχνίδι συμμετριών.

Η Ιsometricks του JA Greece, που κατέκτησε την Ευρώπη και το πανευρωπαϊκό πρώτο βραβείο του JA Europe/GEN-E 2023 στην Κωνσταντινούπολη, διαγωνίζεται με τις νικήτριες ομάδες από τις Η.Π.Α. (JA USA), τη Λατινική Αμερική (JA Americas), την Ασία (JA Asia Pacific), την Αφρική (JA Africa) και τις Αραβικές χώρες (JA MENA).

«Σχεδόν πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, εκπροσωπώντας αρχικά το σχολείο μας, στη συνέχεια τη χώρα μας και τώρα ολόκληρη την Ευρώπη στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Νιώθουμε υπερηφάνεια, τιμή, αλλά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια πίστη και την ίδια σκληρή δουλειά.

Πιστεύουμε πως μας αξίζει αυτή η διάκριση, γιατί βλέπουμε την ανταπόκριση που έχουν τα προϊόντα μας.

Παράγουμε ασταμάτητα wizzle, τα οποία γίνονται ανάρπαστα και γιορτάζουμε τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο τελικό εκδίδοντας μια νέα εξίσου πετυχημένη σειρά wizzle, τη wood edition» δηλώνει η ομάδα των μαθητών και μαθητριών της Β’ Λυκείου, Κορίνα Μαλασίδη, Γιάννης Τερψιάδης, Φαίη Κατσάνου, Μαρίνα Γιακουμόγλου και Νίκος Σίββας.

Τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι: Αιμιλία Βουκουρεσλή, Χριστόφορος Ζήρνας, Απόστολος Κουλτούκης, Μαρία Μιμίδου, Νικόλαος Σίββας, Θωμάς Στεφανίδης, Εμμανουήλ Τσιντάρης, Παναγιώτης Τσιντάρης, Άρτεμις Τσιουντουκίδου, Σωκράτης Ουζούνης, Ανδρέας Ομήρου, Κωνσταντίνα Σαραφείδη.

«Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με την παγκόσμια διάσταση που διαθέτει, είναι ένα πολύτιμο “σχολείο” για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αλλά και για εμάς.

Μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουμε το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στο σχολείο μας και γενικότερα στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και να υπογραμμίσουμε την ιδέα ότι η επιχειρηματική εκπαίδευση και ειδικότερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Junior Achievement Greece αποτελούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο που μπορεί να επιτύχει ό,τι ονειρεύεται η σύγχρονη εκπαίδευση:

τη διασύνδεση του σχολείου με τον πραγματικό κόσμο, την ανάπτυξη των ικανοτήτων και των κλίσεων των μαθητών μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου δημιουργούν αξία για τον εαυτό τους και για την κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην εκπαίδευση μπορούν να αποτελούν πρότυπο καλών πρακτικών για τις νέες γενιές, διευρύνοντας τους ορίζοντες και τη φαντασία τους.

Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε την ιδέα ότι η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» τονίζουν οι υπεύθυνοι καθηγητές Άννα Ματσιώρη και Νίκος Τερψιάδης. Inspirational Mentor της ομάδας είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Το wizzle είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι σκέψης και δημιουργίας με κρυμμένα μαθηματικά, που διεγείρει τη φαντασία, καταπολεμά το άγχος και εξασκεί το μυαλό. Αξιοποιεί τις συμμετρίες και τις συνδέει με τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο άνθρωπος.

Σημειώνεται ότι ο παγκόσμιος διαγωνισμός θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook του Junior Achievement Worldwide στις 16 Απριλίου, 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα 

Τεχνητή Νοημοσύνη σε Ελληνικές εφαρμογές με διακρίσεις, για την παρατήρηση της Γης και την πρόγνωση φυσικών καταστροφών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: