Μεγάλη πυρκαγιά με 27 νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη: Έγινε έκρηξη σε ισόγειο 16ώροφου κτιρίου [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ, από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς και διάσωσης των ατόμων που εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη. Screenshot via X@@hanadyalkhateb




Πυρκαγιά, έπειτα από έκρηξη, ξέσπασε στο ισόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Γκαϊρέτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι και άλλοι 8 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13.00, έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου, την ώρα που γίνονταν έργα ανακαίνισης του χώρου, ο οποίος είναι υπόγειος. Τα θύματα ήταν εργάτες που εργάζονταν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα.

 

Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Ο νομάρχης Κωνσντινούπολης δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη
Κωνσταντινούπολη, Turkey

 

Νεκρός 12χρονος από τα πυρά συνομιλήκου του σε σχολείο της Φινλανδίας: Σε σοβαρή κατάσταση δυο μαθητές * Ομολόγησε ο δράστης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: