«Κόπηκε» το κόμμα των Σπαρτιατών από τον Άρειο Πάγο: Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

FILE PHOTO: H κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος των “Σπαρτιατών” τον Ιούλιο του 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε τον τελικό κατάλογο των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές.Σύμφωνα με την απόφαση δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο για τη νόμιμη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές.

ΟΙ “Σπαρτιάτες”, το  κόμμα του Βασίλη Στίγκα είχε καταβάλλει έγκαιρα το ποσό που αντιστοιχεί στο εκλογικό παράβολο, ελέγχεται όμως για τους στενούς του δεσμούς με τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Ενστάσεις για τη συμμετοχή του κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου  είχαν εκφράσει με υπομνήματα τους στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά,  θεωρώντας ότι πίσω από το κόμμα, πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, γεγονός που μπλοκάρει την κάθοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή.

  • Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 μελών της της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν τη Βουλή και το σώμα των ψηφοφόρων, καθώς ο άνθρωπος που «κινούσε τα νήματα» ήταν μέσα από τον Κορυδαλλό, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναμένεται τώρα η απόφαση του Εκλογοδικείου για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών των Σπαρτιατών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Συνελήφθη και οδηγείται στη ΓΑΔΑ ο ανεξάρτητος (πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνος Φλώρος: Το χρονικό του πρωτοφανούς τραμπουκισμού στη Βουλή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: