Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του: Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υποστηρίξουμε το Ισραήλ

FILE PHOTO: epa11035913 US Secretary of Defense Lloyd Austin (L) meets Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R), at the Kirya military base in Tel Aviv, Israel. EPA, DAVID AZAGURY, US EMBASSY IN ISRAEL HANDOUT




Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν συνομίλησε το βράδυ με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Yoav Gallant για δεύτερη φορά χθες, για να επαναλάβει την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στην άμυνα του Ισραήλ υπό το φως της άνευ προηγουμένου επίθεσης του Ιράν από το ιρανικό έδαφος.

Ο υπουργός Austin και ο υπουργός Gallant επαίνεσαν τα έκτακτα αμυντικά μέτρα και την ισχυρή συνεργασία που αναλήφθηκε για να νικηθεί αυτή η ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ο κ. Ώστιν δήλωσε και πάλι ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ μπορούσε να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί το Ισραήλ έναντι οποιωνδήποτε μελλοντικών επιθέσεων από το Ιράν και τους περιφερειακούς πληρεξούσιους του.

  • Δήλωση του Υπουργού Άμυνας σχετικά με τα χτυπήματα του Ιράν κατά του Ισραήλ

Κατόπιν εντολής του Προέδρου Μπάιντεν, οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή στις 13 Απριλίου αναχαίτησαν δεκάδες πυραύλους και UAV καθ’ οδόν προς το Ισραήλ, που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη.

Οι δυνάμεις μας παραμένουν τοποθετημένες για να προστατεύουν τα στρατεύματα και τους εταίρους των ΗΠΑ στην περιοχή, να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη για την άμυνα του Ισραήλ και να ενισχύσουν την περιφερειακή σταθερότητα.

Καταδικάζουμε αυτές τις απερίσκεπτες και άνευ προηγουμένου επιθέσεις του Ιράν και των πληρεξουσίων του και καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως κάθε περαιτέρω επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων πληρεξουσίων του, και να αποκλιμακώσει τις εντάσεις.

Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ.

Είμαι ευγνώμων για τον επαγγελματισμό και την ικανότητα των γενναίων στρατευμάτων των ΗΠΑ που συμμετείχαν στις σημερινές (χθεσινές) ενέργειες και που συνεχίζουν να φρουρούν για να αποτρέψουν περαιτέρω σύγκρουση ή κλιμάκωση. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την κατάσταση και να διαβουλεύομαι με τους συμμάχους και τους εταίρους μας.

Αποκάλυψη της ιστοσελίδας Axios: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου πως οι ΗΠΑ θα εναντιωθούν σε οποιαδήποτε αντεπίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: