Υπάρχει κανένας που να πει με ακρίβεια τον αριθμό τους; Οι επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης μουσουλμάνων, ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο

epa11265224 Lebanese Parliament Speaker Nabih Berri (L) and Cypriot President Nikos Christodoulides (C) review the honor guard in Beirut, Lebanon, 08 April 2024. Nikos Christodoulides, the President of Cyprus, was in Beirut to talk about the current surge in Syrian refugee immigration. EPA, WAEL HAMZEH




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ*, Λάρισα

Η έκταση που έχει πάρει στη Κύπρο και στην Ελλάδα η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αφορά σε προοπτική την ίδια την εθνική ύπαρξη και ταυτότητα μας.

Στη Κύπρο, η λαθρομετανάστευση έχει μετατραπεί σε πραγματική μάστιγα, με αποδεδειγμένη συνενοχή του ψευδοκράτους.

Χειρότερα ακόμη είναι το γεγονός ότι σε ένα μεγάλο βαθμό η λαθρομετανάστευση παρουσιάζεται ως δήθεν κάτι αναπόφευκτο που επιβάλλεται από τον νέο σύγχρονο βηματισμό της ιστορίας, δηλαδή σε απλά ελληνικά, την παγκοσμιοποίηση, με την οποία πρέπει υποχρεωτικά να συμβαδίσουμε!

Το φαινόμενο αυτό ωστόσο δεν ταυτίζεται μόνο με την κατάρρευση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Συνδέεται με πολύ ευρύτερους λόγους όπως είναι η πολιτική των χαλαρών ή ανοικτών συνόρων που προωθείται, με βάση την αρχή του ελεύθερου διεθνούς ανταγωνισμού αλλά και σε ένα άλλο πιο σατανικό/σκοτεινό σχέδιο που παραπέμπει σε βάθος χρόνου στην ισλαμποποίηση της Ευρώπης.

  • Η αρχή έγινε με την κατάρρευση του ανατολικού συνασπισμού (γνωστό και ως Κομμουνιστικό Μπλοκ, Σοσιαλιστικό μπλοκ και Σοβιετικό Μπλοκ). Και συνεχίστηκε και συνεχίζεται, σε μεγαλύτερη ακόμη κλίμακα σήμερα.

Με λαθρομετανάστες τώρα στην πρώτη γραμμή από την Ασία και την Αφρική, με επίκεντρο το χώρο της Μέσης Ανατολής, λόγω της εισβολής των Ισραηλινών στην μαρτυρική Γάζα, όπου η πολεμική μηχανή του Ισραήλ την έχει μετατρέψει σε «φάμπρικα μαζικών δολοφονιών» άμαχων Παλαιστίνιων (αθροιστικά νεκροί και αγνοούμενοι στα συντρίμμια του ερειπιώνα της Γάζας είναι χιλιάδες, εκ των οποίων τα δύο τρίτα και πλέον είναι παιδιά και γυναίκες).

Στο πρώτο πλάνο αυτής της άκρως ανησυχητικής κατάστασης που διαρκώς μεγεθύνεται βρίσκεται και πάλιν η Κύπρος, με ένα πρωτοφανές κύμα ανεξέλεγκτης καθημερινής εισβολής λαθρομεταναστών στο έδαφος της που η κυπριακή κυβέρνηση είναι αδύνατον να ελέγξει.

Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες «πνίγουν» κυριολεκτικώς το νησί. Η Κυπριακή Δημοκρατία πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα του πολέμου στη Συρία και τη Γάζα.

Η περίπτωση της Κύπρου αναδεικνύει και μια άλλη διάσταση της λαθρομετανάστευσης που συνδέεται με την εθνική ασφάλεια. Η τουρκική κατοχή δημιουργεί στο νησί ιδιόμορφες συνθήκες.

Το ψευδοκράτος, οι μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας και το παρακράτος χρησιμοποιούν τη σκόπιμη διοχέτευση λαθρομεταναστών στις ελεύθερες περιοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας ως όπλο για τη δημιουργία προβλημάτων στην κυπριακή κυβέρνηση και για την προοδευτική διάβρωση της εθνικής συνοχής της ελεύθερης Κύπρου με απώτερο στόχο την διάβρωση της Ελληνικής συνείδησης των κατοίκων της και των δημογραφικών δεδομένων της Μεγαλονήσου….. όπως ακριβώς η Τουρκία έπραξε και στα κατεχόμενα.

Η γεωπολιτική της λαθρομετανάστευσης δεν αφορά, όμως, μόνο την Κύπρο. Αφορά και την Ελλάδα, που δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τις πραγματικές παραμέτρους, το μέγεθος και τις επιπτώσεις της (που απειλούν την ίδια την εθνική ύπαρξη και ταυτότητα της χώρας), να αντιμετωπίζεται περίπου ως μη πρόβλημα.

Με  τις πολιτικές ηγεσίες εξακολουθητικά να δείχνουν ότι υποτιμούν και υποβαθμίζουν το μεταναστευτικό πρόβλημα, ορισμένες μάλιστα να φθάνουν στο σημείο να το παρουσιάζουν ως «προοδευτική» εξέλιξη! Οι διαστάσεις του όμως, η δυναμική του και οι γεωπολιτικές του συνέπειες είναι ολοφάνερες σε όποιον θέλει να δει. Αρκεί ένα μόνο στοιχείο, που δημοσιεύθηκε πριν δεκαεπτά χρόνια στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για να καταλάβουμε που μας οδηγούνε.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (έτος 2007), ο αριθμός των νομίμων και παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, ανερχόταν σε 2,5 εκατομμύρια. Υπάρχει κανένας που μπορεί να μας απαντήσει πόσοι είναι σήμερα;

Συμπέρασμα! Η εισροή λαθρομεταναστών αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη Εθνική συνοχή, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
av.avgoustinο[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Μια συγκλονιστική ιστορία για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας: Ζούσαν ή όχι; Τι έπραξαν η Αθήνα και η Λευκωσία όταν έλαβαν τις πληροφορίες;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: