Πάνω από 2.700 στελέχη στο 5ο Συνέδριο της ΝΔ: Συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας [live]

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, μιλάει κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των εργασιών, του 15ου Συνεδρίου του κόμματος, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, Σάββατο 6 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Συνεχίζεται σήμερα το 15ο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Tο «παρών» δίνουν 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων. Στο Συνέδριο της Ν.Δ. θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο γενικός διευθυντής ΝΔ Ιωάννης Σμυρλής στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι νιώθουμε και βιώνουμε μια μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα της διπλής επετείου».

«Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά στη σύγχρονη ιστορία της οι δημοκρατικοί θεσμοί δοκιμάστηκαν σκληρά και επανειλημμένα δεν είναι αυτονόητη η αδιάλειπτη ομαλή και συνεχής εμβάθυνση της δημοκρατικής ζωής που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες ζούμε εδώ και μισό αιώνα. Το αντίθετο. Είναι κατάκτηση και αποτέλεσμα των σωστών ιστορικά επιλογών της μεγάλης λαϊκής πατριωτικής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης που με αποφασιστικότητα οδήγησε τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια διασφαλίζοντας έτσι ότι το «ανήκομεν εις τη Δύση δε θα έχει μόνο γεωπολιτικό αλλά και βαθιά δημοκρατικό θεσμικό αποτύπωμα» τόνισε.

«Η ΝΔ δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην πολιτική ιστορία του τόπου, έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο» είπε o κ Σμυρλής.

«Διαχρονικά υπηρετεί αξίες και αρχές, έμεινε πιστή στις ιδέες της γι αυτό είναι ένα ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα». «Έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια μία σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» σημείωσε.

«Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Έκανε αναφορά στη νίκη της ΝΔ σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της ΝΔ, την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων χωρίς να αφήσει καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα πίσω. «Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι το κόμμα που πιστεύει και υπηρετεί το κοινωνικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε σε επιτεύγματα της διακυβέρνησης των πέντε τελευταίων ετών και ξεχωριστή μνεία έκανε στην επιστολική ψήφο και την ικανοποίηση μέσω αυτής ενός πάγιου αιτήματος του ελληνισμού.

Κλείνοντας ο κ. Σμυρλής συνόψισε όσα αισθάνεται στις λέξεις τιμή, υπερηφάνεια και σεβασμό.

Ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Ο Ορφέας Γεωργίου πρόεδρος ΟΝΝΕΔ στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ανέφερε: «50 χρόνια αγώνες, 50 χρόνια στιγμές, 50 χρόνια μικρές και μεγάλες νίκες, 50 χρόνια μεταπολίτευση, 50 χρόνια ΝΔ. Η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη είμαστε όλοι εμείς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για τις ιδέες μας αλλά και όσοι έφυγαν από τη ζωή και έχουν αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη στην ιστορία της παράταξης».

Υπογράμμισε ότι η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη είναι όλα αυτά αλλά και η παράταξη που εκφράζει αλλά και εκφράζεται διαχρονικά από το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων εντός και εκτός των συνόρων.

Επεσήμανε ότι βρίσκονται όλοι μαζί στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, «Για να κρατήσουμε με περηφάνια τον πυρσό αναμμένο, τις ιδέες μας ζωντανές, το όραμά μας για την Ελλάδα που αξίζει σε όλους τους Έλληνες πιο θερμό και πιο ανανεωμένο από ποτέ».

Είπε ακόμη ότι κοινή ιστορία με τη ΝΔ έχει και η ΟΝΝΕΔ, στην οποία διατελεί πρόεδρος.

Αναφέρθηκε στην ίδρυση και την πρώτη άτυπη συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ το 1974 επισημαίνοντας από εκείνη τη στιγμή έχει συνεχή παρουσία σε όλα τα γεγονότα και είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι σήμερα η Οργάνωση απαριθμεί περί τα 80.000 ενεργά μέλη, άνθρωποι, με ιδέες προτάσεις αποφασισμένοι να δίνουν μάχες.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε το νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και υπογράμμισε ότι η επόμενη μεγάλη μάχη είναι αυτή των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Η γενιά μας δεν εφησυχάζει. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να παραμείνει η ΝΔ πρώτη δύναμη και να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά της», τόνισε.

Είπε ότι οι πολίτες ζητούν ένα κράτος με ευρωπαϊκές προοπτικές, σύγχρονο, ευέλικτο και καινοτόμο.

Ο Παύλος Μαρινάκης για τις ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα αλλά είναι σταυροδρόμι για την συνέχιση της προόδου της χώρας, τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι οι αντίπαλοι της ΝΔ «θέλησαν να μας πείσουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά» και προσέθεσε ότι «η ΝΔ δεν εξαπάτησε τους πολίτες όπως άλλοι που έγιναν κυβέρνηση και από το 35% επέστρεψαν στο 17%».

Τόνισε ότι η ΝΔ είναι ο κόσμος της, εκείνοι που δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα αλλά μόνο έδιναν, και είναι περήφανοι για τις ιδέες τους, ενώ σημείωσε ότι «η παράταξη μας ξέρει να υποδέχεται νέα μέλη και ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες” προσθέτοντας ότι οι καινούργιοι που έρχονται, έρχονται με σεβασμό για τις κατακτήσεις της ΝΔ».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ακόμη, ότι η ΝΔ έχει ήθος και τόνισε με έμφαση ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εμείς είπαμε αλήθειες όταν άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν». Ακόμη, είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας στο ακέραιο το πρόγραμμά της, επαναλαμβάνοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι σταυροδρόμι για την συνέχιση της προόδου της ευημερίας, και κατέληξε λέγοντας ότι το έργο της κυβέρνησης έχει γερά θεμέλια.

 

Η όλο νόημα αγκαλιά του Κώστα Καραμανλή με τον Σαμαρά λίγο πριν από την έναρξη του επετειακού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: