Η αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου είναι ο βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού: Ομιλία της Αννίτας Δημητρίου στο Συνέδριο της ΝΔ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου μιλάει κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των εργασιών, του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Στην ομιλία της στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε ότι «Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός διάγουν βίους παράλληλους.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός γεννήθηκαν μέσα απ’ τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου».

Υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πριν και πάνω απ’ όλα θα βάζουν πάντα το καλό της πατρίδας.

Απέναντι σε κάθε μορφής λαϊκισμό και ακρότητα, αντιτάσσουμε τα κοινά μας οράματα βασισμένα στον υγιή πατριωτισμό και στην αταλάντευτη πίστη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δυτικού πολιτισμού.

Το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, η κοινωνική οικονομία της αγοράς, η δυνατή Ελλάδα που σημαίνει και μια δυνατή Κύπρο, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».

Αναφέρθηκε ειδικά σε «μία ιστορική στιγμή την οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι η εικόνα ενός Έλληνα πρωθυπουργού, να καταχειροκροτείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Σ΄αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στεκόταν περήφανη, αξιοπρεπής και αγέρωχη ισότιμα απέναντι στους συμμάχους και εταίρους της.

Μια Ελλάδα που πέτυχε με κόπο και θυσίες την ανάκαμψη και έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Τόνισε επίσης τη μεγάλη ευθύνη για την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο και το υπέρτατο χρέος για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα.

Μια λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, η οποία θα οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυριάρχου κράτους, απαλλαγμένου από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, απαλλαγμένου από την παρουσία ξένων στρατευμάτων».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου»: Ομιλία Κασσελάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: