Η μοναδική ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Γαλλικής Ριβιέρα, της Ισπανικής και της Ιταλικής…[video]

Mοναδικότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας πέραν της φυσικής ομορφιάς είναι η πρόσβαση σε μόλις 20 λεπτά στο κέντρο της Αθήνας. Photo via screenshot youtube (https://www.youtube.com/watch?v=2cCbC97_K6o)




Την Αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί μια ακτογραμμή μήκους περίπου 70 χιλιόμετρων στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Αττικής, που εκτείνεται από το λιμάνι του Πειραιά έως το ακρωτήριο του Σουνίου.

Εκτός από την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στο Ελληνικό, σε πλήρη πορεία υλοποίησης βρίσκονται σειρά οικιστικών και τουριστικών αναπλάσεων με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που οδηγούν στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής και των Δήμων που περιλαμβάνουν. Δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια των έργων όσο και σε μόνιμη βάση, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις τοπικές κοινωνίες και το επιχειρείν γενικότερα.

Όπως επισημαίνουν εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, μοναδικότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας πέρα της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος έγκειται στο γεγονός ότι είναι προσβάσιμη σε μόλις 20 λεπτά από το κέντρο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπως έχουν επισημάνει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους στελέχη της αγοράς ακινήτων θεωρούνται οι τιμές πώλησης που παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν εξακολουθούν να υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με τις τιμές πώλησης ακινήτων στην Γαλλική Ριβιέρα, την Ισπανική, την Ιταλική κλπ.

Καθώς η αγορά ακινήτων, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, απευθύνεται και σε διεθνές κοινό, οι συγκρίσεις τιμών δεν γίνονται σε εσωτερικό επίπεδο χώρας, αλλά σε περιφερειακό και διεθνές, με αποτέλεσμα η Αθηναϊκή Ριβιέρα να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στο πλαίσιο αυτό σε εξέλιξη βρίσκονται μεταξύ άλλων μια σειρά έργων όπως η δημιουργία του αστικού περιπάτου-Αθηναϊκή Ριβιέρα,που θα διασχίζει έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης) και αναμένεται να δημιουργήσει έναν ποιοτικό, λειτουργικό και αισθητικό άξονα που συνδέει και ενοποιεί την εν λόγω παράκτια περιοχή. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου. Η παρέμβαση στοχεύει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Θα συμβάλλει έτσι στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τη… βρήκε τη λύση ο Μητροπολίτης Κοζάνης για την εγκληματικότητα των ανηλίκων: Να γυρίσουν οι γυναίκες στα σπίτια τους και να μαζέψουν τα παιδιά τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: