Η μάχη της Χριστιάνας εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη για το Κόσοβο και την Κύπρο: Απαράδεκτη απόφαση, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για τη Μεγαλόνησο

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Φωτογραφία μέσω Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Facebook




Έδωσε μάχη απέναντι στην εισήγηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει το Κόσοβο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, γράφει ο Φ.Δ. στον Φιλελεύθερο.

Μια εισήγηση η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την περίπτωση της Κύπρου, τους οποίους υπέδειξε η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναπληρώτρια πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) στην ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Για την Κύπρο είναι θέμα αρχής ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των διεθνώς αναγνωρισμένων εθνών δεν πρέπει ποτέ να διακυβεύονται.

Η αποδοχή εδαφών που έχουν μονομερώς ανακηρύξει ανεξαρτησία και δεν έχουν γίνει δεκτά ή αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ, ως πλήρη μέλη αυτού του Οργανισμού θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ειδικά στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον», σημείωσε η κ. Ερωτοκρίτου.

Εναντίον της Έκθεσης, εκτός από την κ. Ερωτοκρίτου ψήφισε και ο έτερος εκπρόσωπος της Κύπρου, Γιώργος Λουκαίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. Η εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη πέρασε κατά πλειοψηφία και η ανησυχία ότι αυτό ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για την Κύπρο, είναι πλέον διάχυτη σε διπλωματικούς κύκλους.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου λέει τα πράγματα με το όνομα τους για την Ντόρα και τους άλλους της Ν.Δ.: Γι’ αυτό ψηφίσαμε αρνητικά στο να γίνει το Κόσσοβο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: