Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου λέει τα πράγματα με το όνομα τους για την Ντόρα και τους άλλους της Ν.Δ.: Γι’ αυτό ψηφίσαμε αρνητικά στο να γίνει το Κόσοβο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Φωτογραφία μέσω Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Facebook




Το αίτημα του Κοσσόβου για να γίνει πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έγινε προ ενός έτους δήλωσε στο philenews podcast η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σημειώνοντας ότι το καθεστώς του Κοσόβου είναι εκείνο των παρατηρητών και όχι μελών.

Η θέση της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ήταν αρνητική ανέφερε η κυρία Ερωτοκρίτου. Καταψηφίσαμε είπε, καθώς πρώτη προϋπόθεση για ένταξη χωρών μελών στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι η ιδιότητα του κράτους, να υπάρχει κράτος.

Στην έκθεση υπήρξε σαφής αναφορά για τις υποχρεώσεις τις οποίες έπρεπε να εκπληρώσει το Κόσσοβο, τις οποίες δεν εκπλήρωσε και γίνεται σαφής διαχωρισμός ότι δεν τέθηκε το θέμα της υπόστασης (τoυ Status) του Κοσσόβου, κατά πόσο είναι κράτος ή όχι.

Οι προσπάθειες σημείωσε, εστιάζουν στο να αναχαιτιστούν οι όποιες αρνητικές εξελίξεις και στο να μη δημιουργηθεί προηγούμενο σε σχέση και με την Κύπρο.

Σημειώνουμε οτι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο Facebook η κ. Ερωτοκρίτου έγραψε:

Περί Κοσσόβου και ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η χτεσινή απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ένταξη του Κόσσοβου εγκυμονεί κινδύνους για να το Κυπριακό παρά το γεγονός ότι όντως, το θέμα status/statehood δεν εξετάστηκε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς η τουρκική πλευρά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τέτοιους είδους ζητήματα για να προωθεί την αναγνώριση του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων.

Δώσαμε την μάχη μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ως μέλη της ΚΣΣΕ. Όπως είχα επισημάνει και στην τοποθέτηση μου:

«Για την Κύπρο είναι θέμα αρχής ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των διεθνώς αναγνωρισμένων εθνών δεν πρέπει ποτέ να διακυβεύονται.

Η αποδοχή εδαφών που έχουν μονομερώς ανακηρύξει ανεξαρτησία και δεν έχουν γίνει δεκτά ή αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ, ως πλήρη μέλη αυτού του Οργανισμού θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ειδικά στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον.»

Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό – Συναντήθηκε με την Αμερικανίδα βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Γιούρι Κιμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: