Η Λευκωσία διαθέτει σχεδιασμό για θετικά δεδομένα στο Κυπριακό, για όλους, διαμηνύει ο Χριστοδουλίδη: Ελπίζει ότι θα υπάρξει επανάληψη των διαπραγματεύσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρίσταται σε συζήτηση με τους νέους σε εκδήλωση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ). // PoR – .




Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαθέτει συγκεκριμένο σχεδιασμό για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν θετικά δεδομένα για όλους στο Κυπριακό.

Τα παραπάνω, ανέφερε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος σε εκδήλωση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, έπειτα και από τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ενόψει της σημερινής επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχει η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Τουρκία και της κ. Ολγκίν στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψη της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, έχουν καθοριστεί ήδη δύο συναντήσεις μεταξύ της προσωπικής απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ και του ίδιου.

«Αναμένουμε στη βάση και των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διασυνδέουν τις εξελίξεις στα ευρωτουρκικά με πρόοδο στο Κυπριακό, να δούμε στην πράξη το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», σημείωσε σχετικά.

Πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και ελπίζει να υπάρξουν εξελίξεις, σημειώνοντας επίσης πως η ε/κ πλευρά διαθέτει συγκεκριμένο σχεδιασμό για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν θετικά δεδομένα για όλους και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες θα καταλήξουν στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΑΝ/ΚΑ/ΑΓΚ
Κύπρος Λευκωσία

Η αντιπαράθεση Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή, οι κρίσιμες επαφές Ολγκίν και το μεταναστευτικό στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: