«Οι δημοσιογράφοι έχουν φωνή»: Εκστρατεία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και νέες συλλογικές συμβάσεις

Το λογότυπο της Ενώσεως Συντακτών Κ’υπρου. photo via fb, cyprusjournalistsunion




Με στόχο την ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για αξιοπρεπείς αμοιβές των δημοσιογράφων και για καλύτερες συνθήκες εργασίας, η Ένωση Συντακτών Κύπρου αρχίζει από την Τετάρτη εκστρατεία με το γενικό σύνθημα «Οι δημοσιογράφοι έχουν φωνή».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ με την εκστρατεία αυτή «στοχεύει στην ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για αξιοπρεπείς αμοιβές των δημοσιογράφων, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εκεί όπου υπάρχουν και συνομολόγηση νέων εκεί όπου δεν υπάρχουν».

Πιστεύουμε ακράδαντα, αναφέρει η ΕΣΚ «ότι οι προϋποθέσεις για ποιοτική-ερευνητική δημοσιογραφία δυστυχώς δεν πληρούνται πλέον στην Κύπρο, γεγονός που επιφέρει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ενημέρωσης, τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και τη δημοκρατία στη χώρα μας, γενικότερα».

Καταλήγοντας η ΕΣΚ καλεί όλους «να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας με στόχο την προστασία της δημοσιογραφίας ως δημόσιου αγαθού, υπογράφοντας ηλεκτρονικά τη διακήρυξη της εκστρατείας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Πάλι πρώτη η Ράνια Τζίμα: Μπροστά απ’ όλους και με διαφορά το δελτίο ειδήσεων του MEGA: Δεύτερη τερμάτισε η Μάρα Ζαχαρέα, στο 17,9 το Ράδιο Αρβύλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: