Η ακρίβεια, το μεταναστευτικό και οι επαφές Χριστοδουλίδη στον Λίβανο προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. PIO, Andreas Loucaides




Διάφορα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες, μεταξύ αυτών την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο για το μεταναστευτικό και την ακρίβεια.

Επίσης προβάλλουν τον διορισμό του Χριστόδουλου Πατσαλίδη στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας, τα όσα έρχονται στην επιφάνεια για τα έργα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Moιράζουν πενταροδεκάρες και επιδόματα των 5 ευρώ» και γράφει ότι “σπάει κόκκαλα η ακρίβεια αλλά το κράτος αδιαφορεί για τους ευάλωτους”και “η Κυβέρνηση γεμίζει τις τσέπες των αξιωματούχων με πολλαπλές συντάξεις και εφάπαξ επιδόματα”.

Αλλού αναφέρεται σε μπούμερανγκ για τη συνάντηση Τατάρ-Γκουτέρες με τον Τ/κ ηγέτη να θέτει θέμα Πύλας και Αστρομερίτη και να επιμένει για δύο κράτη. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι τερματίζονται τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας αν τα υποστατικά δεν έχουν άδεια οικοδομής ή πολεοδομίας.

«Στήριξη αλλά και ταυτόχρονη παρακολούθηση του Λιβάνου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα για το μεταναστευτικό στη Βηρυτό κατά το χθεσινό ταξίδι-αστραπή του Προέδρου της Δημοκρατίας .

Ο «Π» γράφει αλλού ότι πληροφοριοδότες αποκάλυψαν μεγαλοφοροφυγάδες και εισπράχθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Αλλού προβάλλει το θέμα που συζητήθηκε χθες στη Βουλή για την γονική αποξένωση και το πως χειρίζονται την κατάσταση οι κρατικές υπηρεσίες.

Με τίτλο «Σφυρίζουν άκυρο για αξιολογήσεις» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι καλμάρουν τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων για το νέο σύστημα αξιολόγησης με πρόταση νόμου και ότι μειώνεται η βαρύτητα αξιολόγησης για το 2024 και 2025 και θα επανέλθουν το 2026.

Αλλού αναφέρει ότι στον αέρα είναι τα έργα 1,2 δις για το λιμάνι και τη μαρίνα στη Λάρνακα με τον Υπουργό Μεταφορών να αναμένει γνωμάτευση της Εισαγγελίας. Ο «Φ» γράφει αλλού ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος πάει στα δικαστήρια για τη Μονή στο Κάβο Γκρέκο.

«Ο Πρόεδρος ξεπληρώνει προεκλογικά χρέη και διαγράφει τραπεζικά εγκλήματα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που αναφέρεται στον διορισμό του Χριστόδουλου Πατσαλίδη στα ηνία της Κεντρικής Τράπεζας με βιογραφικό στην «αμαρτωλή» περίοδο και τα ελληνικά ομόλογα, όπως γράφει.

Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι στον αέρα η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. Επίσης γράφει ότι οι φόροι γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και αδειάζουν τις τσέπες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Συνομιλίες SOS στη Βηρυτό για τις μαζικές ροές από βάρκες μεταναστών» και αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο που χαρακτηρίστηκαν ως πολύ εποικοδομητικές.

Αλλού γράφει ότι εισάγονται κόμιστρα για την υπηρεσία Park and Ride. Eπίσης η εφημερίδα προβάλλει τα προβλήματα στην ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η Βηρυτός προ των ευθυνών της: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαίτησε να σταματήσουν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές από τον Λίβανο προς την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: