Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Το δυσοίωνο παρελθόν και το χρονικό της επίθεσης μπροστά στο αστυνομικό τμήμα * Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης * Τί λέει η ΕΛ.ΑΣ [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο της ΕΡΤ




Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη γυναικοκτονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, σε μικρή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας το θύμα δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την τραυμάτισε θανάσιμα με κουζινομάχαιρο και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Η 28χρονη, είχε καταγγείλει τον άνδρα και στο παρελθόν μεταξύ άλλων και για βιασμό.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τo ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020 και τότε η κοπέλα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της για βιαιοπραγία και βιασμό, ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα. Χθες επιστρέφοντας από διασκέδαση στο σπίτι της μαζί με έναν φίλο της, φάνηκε πως είδε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει και γι’ αυτό πήγε μαζί με τον συνοδό της στο  αστυνομικό τμήμα.




Το χρονικό του εγκλήματος

Πληροφορίες που επικαλείται η “Καθημερινή”, αναφέρουν, ότι η 28χρονη ζήτησε στο τμήμα να επιστρέψει στο σπίτι της με τη συνοδεία ενός περιπολικού διότι φοβόταν να γυρίσει μόνη της. Όπως φαίνεται, η αξιωματικός υπηρεσίας είπε στη γυναίκα πως θα έπρεπε να καλέσουν την Αμεση Δράση. Σύμφωνα με την ίδια, η 28χρονη απάντησε πως θα τηλεφωνούσε η ίδια.

Στη συνέχεια, η γυναίκα βγήκε από το τμήμα και κάλεσε το 100 και, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, ο δράστης, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο με μηχανάκι, της επιτέθηκε και τη δολοφόνησε, ενώ η τηλεφωνήτρια βρισκόταν ακόμη στην άλλη άκρη της γραμμής.

  • Στη συνέχεια έστρεψε το μαχαίρι στο λαιμό του και αυτοτραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ο φίλος της κοπέλας ήταν μπροστά, Είδε το περιστατικό, έβαλε τις φωνές, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει, όπως δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο σκοπός, ο οποίος ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης άκουσαν τις φωνές της άτυχης κοπέλας την ώρα που την μαχαίρωσε ο δράστης.




Η προηγούμενη καταγγελία και η ΕΔΕ

Οσον αφορά το παρελθόν του 39χρονου δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος και η 28χρονη είχαν χωρίσει από το 2020.

Τότε, μάλιστα, η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του άνδρα, μεταξύ άλλων για βιασμό, ενώ είχαν επιβληθεί και περιοριστικά μέτρα σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για όσα συνέβησαν πριν τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/kathimerini.gr/ertnews.gr

Σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύντροφό του έξω από το αστυνομικό τμήμα: Η 28χρονη είχε πάει να τον καταγγείλει – Βίντεο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: