Για τον …”παντογνώστη” Αβέρωφ ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός του ιδίου: Βρίσκεται πίσω από τη διάσπαση του ΔΗΣΥ, νέα υπόγεια επίθεση στην κυβέρνηση της Κύπρου (video)

Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. ωτογραφία: Γιώργος Χριστοφόρου, Φιλελεύθερος




Όπως πάντα, για τον τέως πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός του ιδίου για τα δικά του προβλήματα και για τα θέματα που δημιούργησε στο κόμμα της Δεξιάς με την αποτυχημένη προεδρική του υποψηφιότητα.

Ενώ βρίσκεται πίσω από τη διαφαινόμενη διάσπαση του ΔΗΣΥ, καλεί δήθεν σε ενότητα, ενώ η έγνοια του είναι να κοντύνει το κόμμα στις ευρωεκλογές, για να πλήξει την πρόεδρο Αννίτα Δημητρίου. Άλλωστε διαρρέει παντού ότι είναι η και πρόεδρος της Βουλής είναι αναλώσιμη.

“Έσπασε” λοιπόν τη σιωπή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου ένα χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Και επιτέθηκε στον Νίκο Χριστοδουλίδη και στην κυβέρνηση, σε μία εποχή κατά την οποία η Κύπρος ξαναμπήκε στο διεθνή χάρτη με τις πρωτοβουλίες του Κύπριου Προέδρου.

Μόλις την Κυριακή ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν και πάλι στο προσκήνιο με την επίσκεψη του στην Αθηνα, όπου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προσφώνησε το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και συνάντηση την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντε Λάιεν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι μετανανστευτικές ροές.

Όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Δημητρίου στο κανάλι Omega, με ξεκάθαρες βολές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε διάφορα σημαντικά θέματα, τονίζει την ανάγκη άσκησης αντιπολίτευσης με ισχυρές θέσεις και όχι με λαϊκισμούς και επικοινωνιακά τερτίπια, αλλά με τεκμηριωμένο λόγο.

Κάλεσε δε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση με ψήφο στον Δημοκρατικό Συναγερμό στις εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε να μείνουμε απαθείς μπροστά σε μια κυβέρνηση που από πολύ νωρίς μας πείθει για την ανεπάρκειά της και τη δομική της αδυναμία να αναταποκριθεί στις απαιτήσεις. Κάποια στιγμή τη χαρακτήρισα ‘‘κυβέρνηση παρατηρητών και σχολιαστών’’ λόγω της παροιμιώδους πλέον αδράνειας του επικεφαλής και των μελών της, που απλά παρατηρούν τις εξελίξεις και σχολιάζουν λες και δεν τους αφορούν», είπε ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον «Φιλελεύθερο».

Απάντησε μάλιστα και στις βολές, ότι ο ίδιος ευθύνεται για την εσωστρέφεια του κόμματος, διωχετεύοντας ψήφους σε άλλους χώρους, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά. Την ίδια στιγμή, αφήνει σκιές για τον ρόλο του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές, αναφέροντας πως τα μικρά και τις όποιες ανθρώπινες πικρίες τις έχει αφήσει πίσω οριστικά.

«Το θέμα αυτό έχει κριθεί, έχει λήξει. Οι πολίτες ειδικά οι συναγερμικοί, ξέρουν πολύ καλά τί έχει συμβεί, γνωρίζουν πολύ καλά τί ρόλο έχει παίξει ο καθένας, ειδικά στην περίοδο πριν από τις προεδρικές εκλογές – και στις ίδιες τις εκλογές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον Μάριο Πελεκάνο μετά την έξοδό του από το κόμμα και την προσχώρησή του στο ΕΛΑΜ.

«Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι απέναντι σε κάθε αποστασία. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αποδεχτώ την κανονικοποίηση της συμπεριφοράς του αποστάτη, μια κανονικοποίηση του τύπου ‘‘αφού το έκανε ο Χριστοδουλίδης, γιατί να μην το κάνω και εγώ’’. Στεκόμαι λοιπόν απέναντι γιατί πολύ απλά, κάθε τέτοια διασπαστική κίνηση πλήττει τον ΔΗΣΥ», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προειδοποίησε πως εάν δεν κινηθούμε άμεσα και αποφασιστικά, η ειδική απεσταλμένη θα καταγράψει το χάσμα, θα κηρύξει αδιέξοδο, με κίνδυνο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ να καταθέσει εντολή για το Κυπριακό που έχει λάβει από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αντί για νέα αρχή, θα βιώσουμε την αρχή του τέλους.

«Αν δεν κινηθούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, αυτό το ‘‘παράθυρο ευκαιρίας’’, που συμβαίνει να ευνοείται από τη διεθνή και περιφερειακή γεωπολιτική συγκυρία, θα κλείσει οριστικά. Και τότε, λυπάμαι που το λέω, στο Κυπριακό θα μπει ταφόπλακα. Και εμείς, χωρίς να το καταλάβουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μια σχεδόν αυτόματη αναβάθμιση των κατεχομένων», πρόσθεσε ο ίδιος καταληκτικά.

Θέτοντας ως προϋπόθεση για να σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο αν επιδείξει με σθένος, να αρθεί στο στο ύψος των περιστάσεων να κινηθεί ως υπεύθυνος πολιτικός που βλέπει τη μεγάλη εικόνα με κριτήρια εθνικά και πολιτικά και όχι μικροπολιτικά.

Στο Λίβανο την Δευτέρα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μαζί με υπουργούς: Κρίσιμη συνάντηση για το μεταναστευτικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: