Στο Λίβανο ο πρόεδρος της Κύπρου μαζί με υπουργούς: Κρίσιμες συναντήσεις για το μεταναστευτικό, ενώ η Μεγαλόνησος αντιμετωπίζει οξύτατη κρίση

Ο πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. ΦΩΤΟ: ΓΤΠ ΡΙΟ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί την Δευτέρα 8 Απριλίου στον Λίβανο, όπου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Κυβέρνησης της χώρας, με θέμα συζήτησης τις αυξημένες δια θαλάσσης ροές παράτυπων μεταναστών, κυρίως Σύρων, από τον Λίβανο προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει το πρωί της 8ης Απριλίου για τη Βηρυτό, όπου κατά την άφιξή του θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.

Προστίθεται ότι στη συνέχεια θα μεταβούν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου θα γίνει επίσημη τελετή υποδοχής και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό Μικάτι, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Συμπληρώνεται ότι ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπερί.

Σημειώνεται ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Βηρυτό οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της ΚΥΠ και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ο Επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη- φον ντερ Λάιεν

Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες, Κυριακή 7 Απριλίου, στην Αθήνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης και η κ. φον ντερ Λάιεν βρέθηκαν στην Αθήνα, με αφορμή το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) μπορεί να ενισχύσει, με συγκεκριμένο τρόπο, την Κυπριακή Δημοκρατία για αποτροπή μεταναστευτικών ροών προς το έδαφός της.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα μηνύματα που αναμένεται να μεταφέρει αύριο στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εκ μέρους της Ε.Ε. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να απασχολήσει το επικείμενο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρακάθισαν σε γεύμα στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στο επίκεντρο του γεύματος βρέθηκαν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών, από τον Λίβανο, ενώ συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι αποτροπής του εν λόγω φαινομένου μέσω της ενεργότερης εμπλοκής της Ε.Ε.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το Κυπριακό, οι μεταναστευτικές ροές και η επιχείρηση «Αμάλθεια»,στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: