Επικοινωνία του Φιντάν με τον Άντονι Μπλίνκεν: «Ανησυχεί» λέει, η ιρανόφιλη Τουρκία και κατηγορεί το Ισραήλ, “είχαμε προειδοποιήσει για την κλιμάκωση”, λέει…

FILE PHOTΟ: Turkish Foreign Minister Hakan Fidan (R) shakes hands with US Secretary of State Antony Blinken (L) during their meeting in Ankara, Turkey, 06 November 2023. EPA, NECATI SAVAS




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε απόψετηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Ο Τούρκος υπουργός μετέφερε στον ‘Αντονι Μπλίνκεν την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή.

Ο Χακάν Φιντάν επανέλαβε επίσης ότι από την αρχή της κρίσης στη Γάζα, η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί αυτή σε περιφερειακή σύγκρουση.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για κήρυξη άμεσα κατάπαυσης του πυρός και να επιτραπεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, «διαφορετικά η κρίση θα συνεχίσει να διευρύνεται».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον Αμερικανό υπουργό ζήτησε οι χώρες που έχουν επιρροή στο Ισραήλ να δώσουν τα σωστά μηνύματα προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη
Κωνσταντινούπολη, Turkey

 

Πλήρη υποστήριξη στο Ισραήλ εκφράζουν οι G-7: Προειδοποιούν για ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση με ευθύνη του Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: