Δεν είναι νέο, ο Παπαδημούλης ήταν πάντα απαράδεκτος για την Κύπρο: Άλλωστε υποστήριξε το σχέδιο Ανάν που κατασκεύασαν οι ιμπεριαλιστές “δολοφόνοι των λαών”!

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς Martin Schirdewan και Manon Aubry, με τους οποίους συνομίλησαν για τις ευρωπαικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντησή ήταν και οι ευρωβουλευτές του Δημήτρης Παπαδημούλης (χαμογελαστός ο κύριος), Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, STR




Φαίνεται ότι αρκετοί πολιτικοί στην Κύπρο και την Ελλάδα δεν ξεχωρίζουν τον θεσμικό ρόλο από τις ιδεοληψίες που κουβαλούν, επιβάλλοντας δικό τους αφήγημα σε ιδιωτικές ή δημόσιες συνομιλίες.

Ένας από αυτούς είναι ο εκ των Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανέλαβε να ενημερώσει Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους για τα τεκταινόμενα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Μάθαμε ότι ο κ. Παπαδημούλης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και τοποθετήθηκε για το Κυπριακό ως φανατικός μιας συγκεκριμένης άποψης και όχι ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Καταλόγισε την ευθύνη για το αδιέξοδο εξ ολοκλήρου στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέροντας το Κραν Μοντανά και το (φιλοτουρκικό) σχέδιο Ανάν, με τον ισχυρισμό κιόλας ότι εμείς είναι που πρέπει να αποδείξουμε πως θέλουμε λύση και διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, σε ερώτηση συναδέλφου αν το κλειδί βρίσκεται στη Λευκωσία, για την επανεκκίνηση των συνομιλιών, ο κ. Παπαδημούλης, μέλος του κόμματος «Νέα Αριστερά» πλέον, ήταν κατηγορηματικός και με ένα ξεκάθαρο «ΝΑΙ» προκάλεσε δυσφορία ανάμεσα στους δημοσιογράφους που τύχαιναν ενημέρωσης.

Δεν γνωρίζουμε τι συμφέροντα εξυπηρετεί ούτε αν ξέχασε προς στιγμήν ότι κατέχει τόσο σοβαρό θεσμικό ρόλο, αλλά ο κ. Παπαδημούλης μάλλον θα ξέχασε ότι η Τουρκία είναι αυτή που κατέχει την Κύπρο εδώ και μισό αιώνα. Το παθαίνουν, συχνά, εκεί στις Βρυξέλλες.

ΑΛ. ΜΙΧ., Φιλελεύθερος

Ο Στέφανος Κασσελάκης “κούφανε” τους Παπάδες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Όταν βαφτίστηκε, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι, ισχυρίστηκε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: