Αποχώρησε από τους «Σπαρτιάτες» και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Βαλτογιάννης * Επτά πλέον τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος

FILE PHOTO: Ο βουλευτής των Σπαρτιατών Διονύσης Βαλτογιάννης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης για τον Προύπολογισμό του 2024, Αθήνα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα ολοκληρωθεί σε 5 συνεδριάσεις στις 17 Δεκεμβρίου, το αργότερο τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ένας ακόμα βουλευτής των “Σπαρτιατών” ανακοίνωσε την ανεξαρτοποίησή του μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για εξαπάτηση εκλογέων .

Ειδικότερα, την αποχώρησή του ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Διονύσης Βαλτογιάννης, με επιστολή προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα.

 
Ο κ. Βαλτογιάννης στην επιστολή του στρέφει τα πυρά του στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα που όταν είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε κάνει λόγο για «έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του» που, κατά τον ίδιο, παρέπεμπαν σε «Greek Mafia και Ντον Κορλεόνε».

Τονίζει πως «είναι αδύνατον να παραμείνω στην Κ.Ο “Σπαρτιάτες” υπό την ηγεσία του Προέδρου κ. Στίγκα, ο οποίος μετά τις ανέρειστες και ανυπόστατες καταγγελίες του, κατέστη επί της ουσίας η αφορμή της ποινικής μου δίωξης.

Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών – πλην του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα – που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, αλλά και του πρώην βουλευτή και κατάδικου νεοναζί της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για ηθική αυτουργία. Είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτοποιήσεις του Γιώργου Μανούσου και του Γιάννη Δημητροκάλλη.

Συνολικά έχουν αποχωρήσει από συστάσεως της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις εκλογές, πέντε βουλευτές.  Έτσι πλέον, στο κόμμα των “Σπαρτιατών” παραμένουν 7 βουλευτές.

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται να παραμείνουν πέντε βουλευτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να διατηρηθεί, διαφορετικά διαλύεται.

 

Πιερρακάκης: Στο πρώτο 12ωρο υπήρξαν 6 αναφορές για περιστατικά σχολικής βίας * Το συγκλονιστικό βίντεο του υπουργείου Παιδείας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: