Ο αγουροξυπνημένος Μπρούνο δεν έφερε την Άνοιξη

Ο αγουροξυπνημένος .. αρκούδος Μπρούνο, στο καταφύγιο του “Αρκτούρου” στο Νυμφαίο. Φωτογραφία μέσω Instagram@arcturosngo GR




Η πρώτη αρκούδα που ξύπνησε μετά τον χειμέριο λήθαργό της στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας είναι ο Μπρούνο.

Το Κέντρο Προστασίας «Αρκτούρος», έκανε την σχετική ανάρτηση στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Μπρούνο που μόλις έχει ξυπνήσει μετά από μήνες ύπνου… Ο Μπρούνο δείχνει πράγματι κάπως “αγουροξυπνημένος” με τα άχυρα και τα χόρτα του χειμωνιάτικου κρεβατιού του να κοσμούν… ακόμη το κεφάλι του.

Η φωτογραφία συνοδεύτηκε από τη χιουμοριστική λεζάντα «Βάλτε λεζάντα στη φωτογραφία του Μπρούνο όταν βγήκε από το χειμέριο λήθαργο. Ξεκινάμε εμείς: Πώς με βρίσκει η Τρίτη πρωί μετά το τριήμερο…».

Οι αρκούδες σε αντίθεση με άλλα ζώα που πέφτουν σε χειμέριο ύπνο ή χειμέρια νάρκη, δεν ξυπνάνε κατά την διάρκεια του ύπνου, κατ επέκταση δεν καταναλώνουν τροφή και νερό καθ όλη την διάρκεια του χειμώνα (μέγιστο 7 μήνες) σε αντίθεση με τον σκίουρο, παραδείγματος χάριν, που ξυπνάει ανά περιόδους για να τραφεί. Έχοντας αποθηκεύσει λίπος καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, η αρκούδα, το χρησιμοποιεί σαν πηγή ενέργειας και ακόμα και όταν το λίπος δεν φτάνει πέφτει σε λήθαργο τρεφόμενοι από τους σκελετικούς της μύες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARCTUROS (@arcturosngo)

 

Τζέιμς Μπόντ: Επικρατέστερος ο Άαρον Τέιλορ για να διαδεχθεί τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του πράκτορα 007

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: