Βρέθηκαν οι ένοχοι για τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων: Φεύγουν ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και ο γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ.

Λεπτομέρεια από το email της Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Πηγή Hellas Journal




Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση της διαρροής των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων που αποκαλύφθηκε με την απόστολή των email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μετά την ανακοίνωση από την ίδια ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφια για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καρατομούνται ακόμη δύο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και ο γραμματέας αποδήμων του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η εσωτερική έρευνα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), τα οποία η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Τα e-mails στους απόδημους έκαψαν την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ανακοίνωσε η ίδια την «απόσυρσή» της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: