Το ενδεχόμενο ξέπλυμα με επίκεντρο Ουκρανούς και Κύπρο καθώς και η καύση νεκρών στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Θέματα οικονομίας, το ενδιαφέρον για λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης οκτώ χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, η υπόθεση της 31χρονης Ουκρανής που μετέφερε συνολικά έξι εκατομμύρια στο νησί, το Κυπριακό και οι νέες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ είναι μεταξύ των θεμάτων που δεσπόζουν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Αντί τους καταναλωτές στήριξε τους μεσάζοντες» γράφει ότι οι καταναλωτές λένε ότι δεν πληρώνουν φθηνότερα τα βασικά αγαθά χωρίς ΦΠΑ, σε σύγκριση με τις τιμές που έβλεπαν στο ράφι πριν από το μέτρο.

Γράφει αλλού ότι όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δεν πάνε σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση και ότι δεν υπάρχει ελπίδα για επανένωση αλλά για λύση δύο κρατών.

Προβάλλει επίσης ντοκιμαντέρ για ιστορία του 1974 με Ε/κ στρατιώτη ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του προμήθευε τον Τουρκοκύπριο στρατιώτη στο απέναντι φυλάκιο ειδικό γάλα για την κόρη του κρατώντας έτσι το παιδί στη ζωή.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα, με τίτλο «Μπίζνες με την καύση νεκρών οκτώ χρόνια μετά» γράφει ότι μετά από οκτώ χρόνια από την ψήφιση του νόμου που επιτρέπει τη λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης στην Κύπρο, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα και το κόστος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 900-1000 ευρώ αντί 5000 που στοιχίζει για να γίνει η αποτέφρωση στο εξωτερικό.

Αλλού αναφέρει ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν να βυθίζουν βρετανικά πλοία. Γράφει επίσης ότι στις Βρυξέλλες μετέβη ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου για το θέμα της επιστροφής Σύρων.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ξέπλυμα με Κύπρο στο επίκεντρο» γράφει στο κύριο θέμα ότι η υπόθεση με την 31χρονη Ουκρανή που φέρεται να μετέφερε συνολικά 6 εκατ. ευρώ στην Κύπρο έχει ευρύτερες διαστάσεις για την Αστυνομία.

Προβάλλει επίσης την υπόκλιση της πολιτείας στο μεγαλείο του ολοκαυτώματος του Μαχαιρά. Γράφει επίσης ότι ‘σάρκα και οστά’ παίρνει η Πράσινη Κοινότητα και στόχος είναι εντός του 2024 κοινότητες ή και συμπλέγματα να εξυπηρετούν ευρύτερους περιβαλλοντικούς στόχους.

Η «Χαραυγή» στον πρωτοσέλιδο τίτλο της «Στον πάτο η Κύπρος στις ξένες επενδύσεις» γράφει ότι η προστιθέμενη αξία των ξένων επιχειρήσεων στην οικονομία είναι μόλις 15,6% σε σύγκριση με 22,5% στην ΕΕ.

Αλλού αναφέρει ότι φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια και τσουχτερά πρόστιμα για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, φέρνει νέα οδηγία της ΕΕ, με το λαθρεμπόριο ξυλείας, την υπεράντληση υδάτινων πόρων, τα χημικά προϊόντα και τη ρύπανση από τα πλοία να προστίθενται στη λίστα. Γράφει επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσπαθεί αν συμπληρώσει όλες τις διαθέσιμες θέσεις φοιτητών που μένουν κενές κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι πρότυπο ανδρείας και θυσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ: Δίδαξε τους συμπολεμιστές του πως πρέπει να αγωνίζονται και να πεθαίνουν οι ήρωες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: