Τα απόνερα του Συνεδρίου και οι επερχόμενες Ευρωεκλογές: Όταν στήθηκε η Ελλάδα στον τοίχο μόνο δύο γυναίκες της Ν.Δ. υπερασπίστηκαν σθεναρά τη χώρα!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ που υποστήριξε την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Reference: EP-164967F, Photographer: Philippe BUISSIN, Copyright: ©European Union 2024 – Source : EP




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Την ύστατη στιγμή απετράπη μια νέα εσωκομματική αναμέτρηση στο εναπομείναν κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πυροσβεστική παρέμβαση μια τρόικας, που πρότεινε ανακωχή και την οποία αποδέχθηκαν τελικά οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Όμως το Συνέδριο αυτό καθαυτό αποδείχθηκε μια ιλαροτραγωδία για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι όλοι δήλωσαν την επομένη νικητές, δείχνει την αδυναμία κατανόησης της κατρακύλας που έχει περιπέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην μετά Τσίπρα εποχή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει νικητής και τροπαιούχος και με περισσή έπαρση, καλεί κάθε αμφισβητία να κάτσει στα αβγά του, γιατί πιστεύει αν υπάρξει εκ νέου αμφισβήτηση θα κατέβει να αναμετρηθεί μαζί τους και θα τους πάρει και τα σώβρακα.

Ταυτόχρονα ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές, με σκοπό να φτιάξει ένα προσωποπαγές κόμμα, θεωρώντας ότι ο Συνασπισμός έχει τελευτήσει τον βίο του. Το Συνέδριο θύμιζε αρένα, και τα γιούχα που έπεσαν, ακόμη και από τον σύζυγο του Αρχηγού, έδωσαν και πήραν.

  •  Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα ευτράπελα, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, στην κοινωνία τα θέματα και τα προβλήματα δεν λένε να πάρουν τον δρόμο της επίλυσής τους. Το πιο κρίσιμο είναι αυτό της ακρίβειας, που ροκανίζει τις όποιες αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Παράλληλα οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες με αφορμή το νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ και την ΚΑΠ που περιορίζει τις καλλιεργητικές δραστηριότητες των αγροτών, δεν λένε να κοπάσουν.

Οι φοιτητές με ομάδα καθηγητών που αβαντάρουν, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση ν/σ, ενώ οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και κλείνουν σύνορα και επαρχιακούς δρόμους.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι, μια και κανείς δεν δείχνει ικανός να την αμφισβητήσει. Στις δημοσκοπήσεις ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, ενώ οι αντίπαλοί του Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, που διαγκωνίζονται για την δεύτερη θέση, πατώνουν στο ερώτημα της καταλληλότητας να γίνουν πρωθυπουργοί.

Με αυτά τα πολιτικά δεδομένα, οδεύουμε προς τις Ευρωεκλογές με τα κόμματα να ετοιμάζουν τις λίστες των υποψηφίων τους, που θα διεκδικήσουν μια θέση στις 21, που αναλογούν στην Ελλάδα από τις 720 που συγκροτούν το Κοινοβούλιο της Ευρώπης των «27».

ΚΙ επειδή και αυτή τη φορά θα ισχύσει ο σταυρός, η αναγνωσιμότητα των προσώπων είναι αυτή που θα μετρήσει, μια και οι πολίτες ανά την Ελλάδα, δεν θα αναζητήσουν στοιχεία και βιογραφικά, προκείμενου να σταυρώσουν τους εκλεκτούς τους.

Αν είναι κανείς γνωστός από την τηλεόραση ή το ποδόσφαιρο, έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί, κι ας είναι ντενεκές ξεγάνωτος, ενώ αν είναι αξιόλογος με περγαμηνές κοινωνικές και επιστημονικές θα τον φάει η μαρμάγκα, μια και κανείς δεν θα ψάξει τα βιογραφικά των υποψηφίων.

Εξάλλου το έπαθλο είναι βαρύτιμο, μια και ένα εικοσάρι τον μήνα δεν είναι ευκαταφρόνητο. Μπαίνεις φτωχός στο Ευρωκοινοβούλιο και βγαίνεις πλούσιος. Αλλά και προσόντα, πέρα από τις πανεπιστημιακές περγαμηνές, δεν μπαίνουν στη ζυγαριά όσων επιλέγονται από τους αρχηγούς.

Για παράδειγμά κανείς δεν ζητάει όχι απλά αγγλικά τουριστικού επιπέδου, αλλά proficiency, όχι κατά δήλωση, αλλά με κατάθεση των χαρτιών, πριν επιλεγεί η υποψηφιότητα του για τις εκλογές της Ευρωβουλής.

Γιατί από τους 21 ευρωβουλευτές, που εκπροσωπούν σήμερα την Ελλάδα στην Ε.Ε., είναι ζήτημα αν οι μισοί έχουν πλήρη επάρκεια της αγγλικής γλώσσας. Θα πει κάποιος, γιατί θα πρέπει να γνωρίζει κανείς μια ξένη γλώσσα, όταν εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι ένας πρεσβευτής της χώρας μας σε μια μεγάλη συνάντηση αντίστοιχων εκπροσώπων από τις άλλες 26 χώρες, που ψηφίζουν νόμους, που καθορίζουν την ζωή μας και στην Ελλάδα.

Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς σε μια κοινή γλώσσα, πως θα προωθήσεις τα συμφέροντα της χώρας σου στην Ευρώπη. Θα πει κάποιος άλλος, μα οι Ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης δεν κάνουν αυτή την δουλειά. Συνήθως καταγγέλλουν την χώρα τους νομίζοντας, ότι λειτουργούν εντός και όχι εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  • Το παράδειγμα είναι πρόσφατο και αφορά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που καταγγέλλει την Ελλάδα για το κράτος δικαίου και την παρομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Το φιάσκο αυτό για την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας κάποιων Ευρωβουλευτών της Ν.Δ., να αντιμετωπίσουν τα ομαδικά πυρά, που προήλθαν από πρώην φίλους και νυν εχθρούς από τους Φιλελεύθερους μέχρι του Σοσιαλιστές και τους Αριστερούς, που μαζί με τους Πράσινους, υπερψήφισαν ένα κείμενο που καταφανώς αδικεί την Ελλάδα.

Όπως προσφυώς ελέχθη μόνο δύο γυναίκες της Ν.Δ. υπερασπίστηκαν σθεναρά την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι της Ν.Δ. επαναπαύθηκαν στον παχυλό μισθό τους και στις σκοπιμότητες που τους έστειλαν να αράξουν στις Βρυξέλλες.

Για το νόημα της ψήφου και για τις υποχρεώσεις όλων μας, ενόψει των Ευρωεκλογών, θα επανέλθουμε λίαν προσεχώς…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η διαλυτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ: Το να παίζει ο κ. Μητσοτάκης χωρίς αντίπαλο δέος, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι παραλυτικό σημάδι των δημοκρατικών θεσμών…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: