Στο Λονδίνο μεταβαίνει η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου: Για τα 75 χρόνια της Κοινοπολιτείας

H Αννίτα Δημητρίου στις εργασίες του ΕΛΚ. Photo via facebook @ Annita Demetriou




Στο Λονδίνο μεταβαίνει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου προκειμένου να συμμετάσχει μεταξύ 10 και 11 Μαρτίου 2024 σε επετειακή Σύνοδο Προέδρων Κοινοβουλίων με την ευκαιρία των 75 χρόνων της Κοινοπολιτείας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Λίντσεϊ Χόιλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σώματος, στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των τριάντα Προέδρων Κοινοβουλίων από τα μέλη του Οργανισμού, με την Πρόεδρο της Βουλής να συνοδεύουν η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Χριστιάνα Σολομωνίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ Λουκία Μούγη.

Συμπληρώνεται ότι στο πλαίσιο της Συνόδου, η κ. Δημητρίου θα συμμετάσχει με τους ομολόγους της σε διαβουλεύσεις αναφορικά με το ρόλο και τη σημασία της Κοινοπολιτείας στη σύγχρονη εποχή, με το πέρας των οποίων θα υιοθετηθεί Κοινό Ανακοινωθέν, ενώ θα παραστεί επίσης στην ετήσια εορταστική τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Westminster και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο για τους πεσόντες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων (Commonwealth Memorial Gates).

Η Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, 
Λευκωσία, Κύπρος

Ικανοποίηση από Ισραήλ για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου Κύπρου-Γάζα: Επειτα από έλεγχο ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ισραηλινές προδιαγραφές διευκρινίζει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: