Σκληρή κόντρα Π. Μαρινάκη – Κ. Αρβανίτη γύρω από το ψήφισμα της Ευρωβουλής που καταδικάζει την Ελλάδα για το κράτος δικαίου

Ο ευρωβουλευτής Κωστας Αρβανίτης μιλάει, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διεξάγεται από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, δίνει με ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης όσον αφορά το θέμα της περικοπής κονδυλίων από τη χώρα μας, διευκρινίζοντας: «η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί».

Στην απάντησή του ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «προπετή», «καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου» και προσθέτει: «Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών».

Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρει: «Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου».

Τέλος, ο κ. Αρβανίτης θίγει και το ζήτημα της «διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών», λέγοντας: «Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κυρία Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;».




Για «κυνική παραδοχή» από τον Κώστα Αρβανίτη έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως αυτός ήταν που έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα.

«Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τους αγρότες της Θεσσαλίας που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11 Μαρτίου. Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά στο Μαξίμου με θεσμικούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας για τα ζητήματα αποκατάστασης της περιοχής μετά τη θεομηνία, καθώς και με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.  Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχει στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Eυρωψηφοδέλτιο Nέας Δημοκρατίας: Πληροφορίες ότι εντάσσονται οι Μιχάλης Αγγελόπουλος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Βούλα Πατουλίδου και Σωτήρης Σέρμπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: