Συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες Digitise και Eclipse η Protergia προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας




Η Protergia με την υποστήριξη της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα, συνεχίζει να προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας για τις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα εργάζεται για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει σε λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας για την παρακολούθηση της ενέργειας, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Η Protergia ενεργά αναζητά ευκαιρίες για συμμετοχή σε έρευνες για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Η Εταιρεία άλλωστε έχει επενδύσει εδώ και καιρό στην πρωτογενή έρευνα και καινοτομία μέσω του «HORIZON ΕUROPE», με στόχο να παράσχει στους πελάτες της καινοτόμες και ψηφιακές ενεργειακές υπηρεσίες.

Έτσι, συμμετέχει και στις παρακάτω νέες πρωτοβουλίες:

DIGITISE: Η πρωτοβουλία παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενδυνάμωσης του καταναλωτή που ενσωματώνει δεδομένα ενέργειας και άλλων τομέων (όπως υγεία, οικονομικά), σύγχρονους σχεδιασμούς αγορών, προηγμένες τεχνολογίες και υπηρεσίες δεδομένων για την δημιουργία βιώσιμων οικοσυστημάτων που μπορούν να θέσουν αποτελεσματικά τους καταναλωτές στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης και να διευκολύνουν τη συμμετοχή και την εμπλοκή τους σε ενεργειακές δραστηριότητες.

ECLIPSE: Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στον καθορισμό ενός συνόλου κανόνων και προϋποθέσεων για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τους καταναλωτές ενέργειας και τη βελτίωση των υφιστάμενων. Οι εφαρμογές αυτές θα παρέχουν στους τελικούς καταναλωτές απλές, χρήσιμες και φιλικές προς το χρήστη πληροφορίες σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, και ευρύτερα οφέλη (όπως η μείωση του CO2 και άλλα οικονομικά και κοινωνικά κίνητρα), ενισχύοντας ταυτόχρονα τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της ευελιξίας των καταναλωτών (π.χ. μέσω της έξυπνης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, της μετατόπισης των φορτίων θέρμανσης, της αυτοκατανάλωσης).

Με βάση τις προηγούμενες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του HORIZON EUROPE (εδώ και εδώ), η Protergia δεσμεύεται να ερευνά και να αναπτύσσει έξυπνες ενεργειακές λύσεις για την παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων υπηρεσιών και ανταγωνιστικών προϊόντων στους πελάτες της.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: