Σήμερα τo πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση της Κέιτ με καρκίνο με αφορμή το Αγγλικανικό Πάσχα: Τι αναμένεται να πει

FILE PHOTO: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄και η βασίλισσα Καμίλα, κατά την αποχώρησή τους από την κλινική του Λονδίνου, όπου ο βασιλιάς είχε υποβληθεί για θεραπεία προστάτη. EPA/ANDY RAIN




Με ένα βιντεοσκοπημένο διάγγελμα θα απευθυνθεί σήμεραστον βρετανικό λαό ο βασιλιάς Κάρολος, με αφορμή το Αγγλικανικό Πάσχα, για δεύτερη χρονιά με αυτήν την ιδιότητα.

Το ηχογραφημένο διάγγελμα του 75χρονου μονάρχη θα μεταδοθεί κατά την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ (160 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου), όπου θα δώσει το παρών και η βασίλισσα Καμίλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Κάρολος θα τονίσει τη σημασία της φιλίας «σε ώρα ανάγκης». Ο βασιλιάς θα αναφερθεί στον Χριστό, λέγοντας πως έδωσε ένα «παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον» και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν μια χείρα φιλίας, ειδικά σε ώρα ανάγκης».

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται ο Κάρολος να αναφερθεί και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τόσο ο ίδιος όσο και η Κέιτ Μίντλετον.

Σημειώνεται ότι η θρησκευτική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης είναι μία ετήσια παράδοση και σηματοδοτεί την έναρξη του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Η παράδοση των νομισμάτων

Η βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, θα τον υποστηρίξει και θα μοιράσει τελετουργικά νομίσματα σε 75 άντρες και 75 γυναίκες (ο αριθμός αντανακλά την ηλικία του Καρόλου).

Θα επαινέσει τους παραλήπτες των νομισμάτων ως «υπέροχα παραδείγματα τέτοιας καλοσύνης». Θα διαβάσει από τη Βίβλο και θα πει πως ο Ιησούς μας έδωσε ένα παράδειγμα του πώς θα έπρεπε να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία μαζί με τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από την τελετή θα λείπει η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον που αποκάλυψε τη σοκαριστική διάγνωσή της με καρκίνο και πως υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία σε ένα συγκινητικό βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Ο πρίγκιπας που αναλαμβάνει τα «ηνία» της βασιλικής οικογένειας 

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που ποτέ δεν απασχόλησε με σκάνδαλα και οι πληροφορίες θέλουν να ήταν το αγαπημένο παιδί της μητέρας του της αείμνηστης Ελισάβετ βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς ο αδελφός του βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Έντουαρντ ο οποίος θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο προσωρινός πρωταγωνιστής της βασιλικής οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποσύρονται από τα δημόσια καθήκοντα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου -το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- έχει αναλάβει περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις και ευθύνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου του τον Φεβρουάριο και η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά» τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Independent, η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις μετά τη διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, αλλά έχει πάρει και κάποια άδεια για να τον βοηθήσει να αναρρώσει.

Με πληροφορίες από Guardian

Είχε 1 πιθανότητα στα 302 εκατομμύρια και τα κατάφερε: Υπερτυχερός κέρδισε 1,13 δισ. δολάρια στο τζακποτ του Mega Millions

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: